in ,

Με Νίκο Κοκκίνη ο Μανώλης Πλατής

Δημοτικές εκλογές 2019, ΕΣΥ αποφασίζεις…, για το αύριο του δικού σου τόπου.
 
Σε κάθε εκλογική διαδικασία, αλλά κυρίαρχα στις δημοτικές εκλογές, δίδεται η δυνατότητα στον κάθε πολίτη, με τη δύναμη της ισότιμης ψήφου του, γνωρίζοντας όχι μόνο τα καθημερινά προβλήματα του τόπου μέσα στον οποίο ζεί, αλλά δίδοντας και πιθανές λύσεις μέσα από τα δικά του βιώματα, γνωρίζοντας ανθρώπους, οι οποίοι άλλοι λίγο και άλλοι περισσότερο, προσπάθησαν να βελτιώσουν την καθημερινότητα του, να επιλέξουν αυτούς που μπορούν να δώσουν τον εχθρό του καλού, το καλύτερο. Αυτούς που έχουν τη γνώση, την εμπειρία αλλά και τη θέληση να δώσουν, όχι ότι μπορούν, αλλά αυτό που ΕΣΕΙΣ θέλετε, αυτό που ο τόπος έχει ανάγκη.
Η επιλογή μου να ασχοληθώ με τα κοινά, δεν ήρθε τυχαία, ούτε ξύπνησα κάποιο πρωινό επιζητώντας να μάθω, να λύσω, αυτά τα προβλήματα που με απασχολούν καθημερινά, όπως και όλους εσάς.
Κατάγομαι από το Οροπέδιο Λασιθίου. Τέλειωσα το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ στον Καναδά, την Πολυτεχνική Σχολή,  δίνοντας μου την ευκαιρία, να συνεργαστώ με ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο, να ανταλλάξω σκέψεις και να γευτώ πολιτισμούς, χαρίζοντας μου τη δυνατότητα να έχω μια ανοικτή ματιά, να γίνομαι δέκτης νέου τρόπου σκέψης και επικοινωνίας. Αναγνώρισα το πτυχίο μου στην Πολυτεχνική σχολή Πατρών και μπορώ να συνεννοηθώ τόσο στα αγγλικά όσο και στα γαλλικά.
Στην πορεία μου ασχολήθηκα με την κατασκευή δημοσίων έργων και για ένα διάστημα σ’ ένα ευρύ φάσμα στην τουριστική αγορά. Η συμμετοχή μου στην Αναπτυξιακή Λασιθίου, ίσως να ήταν αυτή, που πέρα από την εμπειρία την οποία απέκτησα στην υλοποίηση προγραμμάτων για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, μου έδωσε τη δυνατότητα επικοινωνίας με απλούς ανθρώπους, με τους καθημερινούς τους προβληματισμούς, για το σήμερα και το αύριο, που μ’ έκανε να μη δέχομαι την καθημερινότητα σαν συνήθεια, αλλά να ζητώ λύσεις.
Η μετέπειτα πορεία μου στην Περιφέρεια Κρήτης, στη Δ/νση Τεχνικών Έργων,  ίσως να μου έδωσε, όχι μόνο μια σφαιρική εικόνα των προβλημάτων αλλά και της προοπτικής ανάπτυξης του συνόλου του νομού Λασιθίου, αλλά και την εμπειρία, τη γνώση, στην αντιμετώπιση και πολλές φορές στη λύση όχι μόνο των καθημερινών προβλημάτων αλλά και δύσκολων.
Κουβαλώντας αυτές τις εμπειρίες, ένας άνθρωπος όπως εσείς, με τις αδυναμίες μου, συνταξιούχος, έκρινα, ότι μπορώ, όχι να βάλω το λιθαράκι για να πάει αυτός ο τόπος μπροστά, αλλά να ακούσω ΕΣΑΣ, να βάλωμε το λιθάρι που θα σηκώσει αυτό τον τόπο στο ύψος που πρέπει, κάνοντας τον, τόπο να θέλεις να ζείς, που θέλεις να επισκεφτείς.
Η υποψηφιότητα του κ. Κοκκίνη Νίκου, στη θέση του Δημάρχου για τον Δήμο του Αγίου Νικολάου, ήταν επίσης αυτή που σφράγισε την απόφαση μου. Η ανταλλαγή απόψεων  μαζί του, ο προβληματισμός του για ένα καλύτερο Δήμο, αλλά πολύ περισσότερο η ευαισθησία του για τον συνάνθρωπο, ήταν αυτά που με οδήγησαν, να πορευτώ μαζί του. Με ένα κοινό στόχο, να κάνουμε μια πόλη άξια των προσδοκιών των συνανθρώπων μας, μιας πόλης, που θα υπερηφανεύεται, ότι υπήρξε αυτή που έφερε τον τουρισμό στην Κρήτη, που άνοιξε δρόμους και την έκανε  πρότυπο τουρισμού παγκοσμίως.
Μπορεί με όλα αυτά να σας κούρασα, όμως πιστεύω, ότι η όσο το δυνατόν σωστότερη ενημέρωση σας, στις 26 του Μάη, θα σας βοηθήσει στην ορθότερη επιλογή σας, περιμένοντας τις απόψεις σας για αυτό τον τόπο, στα:
 
Τηλ. : 6974643309
e- mail : platislasithi@yahoo.gr
 
για ένα ΑΥΡΙΟ που θα κτίσουμε μαζί.
 
Απρίλης του 2019
 
Με εκτίμηση
Πλατης Μανώλης
Πολιτικός μηχανικός