in ,

Με επιτυχία η πολιτική εκδήλωση – συνεστίαση του ΚΚΕ Λασιθίου στον Άγιο Νικόλαο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 22 Δεκέμβρη στον Άγιο Νικόλαο, η πολιτική εκδήλωση – συνεστίαση της Κ.Ο. Λασιθίου του ΚΚΕ, στα πλαίσια της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης Νοέμβρη – Δεκέμβρη.

Η αίθουσα της εκδήλωσης γέμισε από μέλη και φίλους του ΚΚΕ, που χόρεψαν, τραγούδησαν και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τους μεγάλους και μικρούς αγώνες του επόμενου διαστήματος.
 
Στην πολιτική εκδήλωση της Κ.Ο. Λασιθίου μίλησε ο σ. Κοκοσάλης Αντρέας μέλος του Γ.Π. Κρήτης του ΚΚΕ.

Στην ομιλία του ο Α.Κοκοσάλης μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση αναδεικνύοντας ότι: «Στο επίκεντρο της επίθεσης που προετοιμάζει η ΝΔ, παίρνοντας τη σκυτάλη και γκρεμίζοντας ό,τι δεν είχε προλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι η ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, η διατήρηση των χαμηλών ποσοστών αναπλήρωσης και οι συντάξεις φτωχοκομείου στο πλαίσιο μόνο της “εθνικής εγγυημένης σύνταξης”. Το τζογάρισμα των αποθεματικών των Ταμείων θα εκτιναχτεί, με στόχο τα δισ. ευρώ που είναι χρήματα των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών και των συνταξιούχων, να περάσουν στα γεράκια της ιδιωτικής ασφάλισης.»  
Ειδική αναφορά υπήρξε για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και αγωγών που προκαλούν σοβαρούς κινδύνους για τους λαούς, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Οι αστικές τάξεις προωθούν τους δικούς τους στόχους και αυτό υπηρετούν οι πολιτικές δυνάμεις που εκφράζουν τα συμφέροντά τους και στηρίζουν τις λυκοσυμμαχίες, όπως έχει δείξει η πορεία της διακυβέρνησης της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, μπορεί να φωτιστεί καλύτερα ο ανταγωνισμός της αστικής τάξης της Ελλάδας και της Τουρκίας, η κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας και η εμπλοκή και των δύο κρατών – μελών του ΝΑΤΟ στους γενικότερους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς(…)Το ΚΚΕ συγκρούεται με την αντιλαϊκή πολιτική και διαχείριση και την εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, αποκαλύπτει πως η λεγόμενη «εθνική ομοψυχία » στοχεύει στην υποταγή του λαού στους στόχους των εκμεταλλευτών του και των ιμπεριαλιστικών ενώσεων. Το ΚΚΕ δίνει πολύχρονη μάχη κατά των τυχοδιωκτισμών και του εθνικισμού. Υποστηρίζει τη θέση για μη αλλαγή των συνόρων, διαπραγματεύσεις με σεβασμό της κυριαρχίας και τήρηση της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας, σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία και όλες τις χώρες. Ενίσχυση του αγώνα κατά της ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Βάσεις, για το ξήλωμά τους και την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Δουλεύει για την ενιαία πάλη των λαών της περιοχής για διεθνείς σχέσεις βασισμένες στο αμοιβαίο όφελος και είναι πολύ σημαντική η κοινή προσπάθεια που καταβάλλουν το ΚΚΕ, το ΚΚ Τουρκίας και άλλα ΚΚ της περιοχής σ’ αυτήν την κατεύθυνση.»