in ,

Με εξαιρετικό καιρό ο εορτασμός της Παναγίας

 
Πολύ καλές καίριες συνθήκες θα επικρατήσουν και κατά τη διάρκεια του 15Αύγουστου για ολόκληρη σχεδόν την Ελλάδα. Η σχετική δροσιά (για την εποχή βέβαια) αλλά και το ενισχυμένο μελτέμι θα αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού.
Στην Κρήτη θα πρέπει να επισημάνουμε ότι απαιτείται μια ιδιαίτερη προσοχή στην ενίσχυση των δυτικών ανέμων, που προβλέπεται να σημειωθεί τις νυχτερινές ώρες του Σαββάτου έως και τα ξημερώματα της Κυριακής, με εντάσεις που πιθανά κατά τόπους να ξεπεράσουν τα 5-6 μποφόρ. Επειδή η ενίσχυση των δυτικών ανέμων αναμένεται να πραγματοποιηθεί τις νυχτερινές ώρες, καλό θα είναι να ληφθούν κατάλληλα μέτρα προστασίας, αλλά να δοθεί και ιδιαίτερη προσοχή στην πρόληψη πυρκαγιάς. Επιπλέον, προσοχή απαιτείται και από τους ναυτιλλομένους».
Οι καύσωνες ίσως ξαναεπιστρέψουν 
Πάντως μετά από την παρένθεση δροσιάς της επόμενης εβδομάδας, φαίνεται ότι ίσως υπάρχει πιθανότητα στο 3ο δεκαήμερο του Αυγούστου να μας επισκεφτούν πάλι θερμές αέριες μάζες. Όμως αυτή είναι μια εκτίμηση που όπως είναι λογικό ακόμη δεν μπορεί κανείς να μιλήσει με σιγουριά. Σε κάθε περίπτωση θα σας ενημερώσω τις επόμενες ημέρες.
φωτογραφία Χ.Φ