in

Με διαδικασίες – εξπρές ψηφίζεται την Κυριακή το ασφαλιστικό

Το πρωί του Σαββάτου θα εισαχθεί τελικά στην ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, όπως αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η συζήτηση θα ξεκινήσει μεθαύριο στις 10:00 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στο βράδυ της Κυριακής με την ψήφιση του νομοσχεδίου.
Πρόκειται για μία αιφνιδιαστική κίνηση από την πλευρά της κυβέρνησης, καθώς το νομοσχέδιο  αναμενόταν να εισαχθεί στην Ολομέλεια στις αρχές της εβδομάδας, ωστόσο αποφασίστηκε να επισπευσθούν οι διαδικασίες, προκειμένου να έχει ψηφιστεί έως τοEurogroup της Δευτέρας.
Υπενθυμίζεται ότι το είχε καταθέσει στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, στις 22 Απριλίου και το είχε εγκρίνει επί της αρχής η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής λίγο πριν τις διακοπές του Πάσχα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί εν μέσω έντονων διαξιφισμών, εξαιτίας των σαρωτικών αλλαγών που επιφέρει στο σύνολο του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, ενώ ήδη, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν ανακοινώσει 48ωρη γενική πανελλαδική απεργία για αύριο και μεθαύριο, καθώς επίσης και 24ωρη απεργία για την Πρωτομαγιά, η οποία είχε προγραμματιστεί εδώ και καιρό για την Κυριακή.
newpost.gr