in ,

Με αρκετή δόση φιλοζωικής χρυσόσκονης οι ασαφείς εξαγγελίες του κ. Τσιρώνη για το νέο νόμο για τα ζώα .

Σε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι εντυπώσεων που απευθύνεται σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουν επιδίδεται τις τελευταίες ημέρες ο αναπληρωτής Υπουργός ΥΠΑΑΤ κ. Τσιρώνης .
Παρακολουθώντας τις απανωτές συνεντεύξεις του και την σπουδαία πραγματικά προσπάθεια που γίνεται εκ μέρους του ιδίου και των συμβούλων επικοινωνίας του για ένα ωραίο περιτύλιγμα του σχεδίου νόμου που ετοιμάζει θα παρατηρούσαμε τα παρακάτω ..
1.Απορίας άξιον είναι το γεγονός πως είναι δυνατόν η κατάθεση προτάσεων απο τους διάφορους φορείς σε αυτό το διάλογο παρωδία να τελείωσε στις 19 Ιανουαρίου και στις 23 Ιανουαρίου ο κ. Υπουργός να τις έχει μελετήσει , οι υπηρεσίες του να τις έχουν επεξεργαστεί και να είναι σε θέση να έχουν καταλήξει στο σχέδιο νόμου , αρκετά σημεία του οποίου έχουν βγει στη δημοσιότητα ενώ κατά δήλωσή του θα βγει στην διαβούλευση αρχές του Φλεβάρη ..
Πρόκειται για τον πλήρη ευτελισμό του διαλόγου , τον οποίο ήδη έχουμε καταγγείλει ως παρωδία , και την αριστοτεχνική αξιοποίηση του επικοινωνιακού παιχνιδιού , στο οποίο ο κ. Υπουργός παίρνει άριστα .
2. Ιδιαίτερα θα σταθούμε στην τελευταία συνέντευξη του Υπουργού , όπου επικαλείται την πρωθυπουργική εντολή για την προώθηση ενός σχεδίου νόμου για τα ζώα και ρωτάμε τον κ. Πρωθυπουργό και το επιτελείο του , αν η εντολή τους περιελάμβανε την απαξίωση και τον παραγκωνισμό των μαζικών φιλοζωικών οργανώσεων .
Διότι εξ όσων γνωρίζουμε βασική ιδεολογική θέση του κυβερνώντος ΣΥΡΙΖΑ είναι οι κυβερνητικές επεξεργασίες των διαφόρων θεμάτων να γίνονται με την συμμετοχή των μαζικών φορέων και της κοινωνίας και όχι με την απουσία αυτών .
Ποιος απο τους δύο εκθέτει ποιον;
3. Οι προτάσεις Τσιρώνη είναι απολύτως βέβαιο , ότι δεν θα οδηγήσουν σε διέξοδο , δεν θα οδηγήσουν στον βαθμιαίο περιορισμό και τελικά στην μη ύπαρξη αδέσποτων στην χώρα μας μέσα απο λύσεις ηθικές και προς όφελος των ζώων και της κοινωνίας .
Η λογική των προτάσεων αυτών ακολουθεί τα χνάρια και την πεπατημένη όλων των προηγούμενων υπουργών που επί δεκαετίες όλο εκπονούν νέους νόμους , όλο υπόσχονται να λύσουν το ζήτημα των αδέσποτων και όλο αυτά παραμένουν , υπάρχουν και ο αριθμός τους συνεχώς αυξάνεται .
Η λογική των ημίμετρων , των αδιέξοδων προτάσεων , η άγνοια της κατάστασης , το προσθέτω ή αφαιρώ στον ήδη υπάρχοντα προβληματικό και αδιέξοδο νόμο ειναι η λογική του κ. Τσιρώνη.
Γι αυτό και το αποτέλεσμα , αν εφαρμοστεί τελικά ο νέος νόμος , θα είναι η συνέχιση της ίδιας κατάστασης μέχρι τον επόμενο υπουργό που θα αποφασίσει κι αυτός να ” λύσει” το θέμα .
4..Ο νόμος αυτός έγινε με την πλήρη απουσία απο τις διεργασίες των φιλοζωικών οργανισμών με απόλυτη ευθύνη του Υπουργού των μόνων φορέων που οι προτάσεις τους θα έδιναν διέξοδο και φως στο τούνελ .
Σε ένα άλλο επίπεδο είναι σαν να θέλει η Κυβέρνηση να λύσει το αγροτικό ζήτημα χωρίς της συμμετοχή των αγροτών , το ιατρικό χωρίς την συμμετοχή των γιατρών .
Αυτή την πρωτοφανή τακτική ακολούθησε δυστυχώς ο κ. Υπουργός κάνοντας κατάχρηση εξουσίας και επιδεικνύοντας ένα άκρατο εγωισμό .
.Το μόνο επίσης που είναι σίγουρο είναι , ότι κάτω απο το κύμα αντιδράσεων και διαμαρτυριών του μαζικού φιλοζωικού κινήματος ανέκρουσε πρύμνη σε αρκετές διατάξεις εις βάρος των ζώων , οι οποίες αποσύρθηκαν .
5.Με βάση τα όσα γενικόλογα , θολά , αλλά με ωραίο περιτυλιγμα φιλοζωίας για δημιουργία εντυπώσεων , διαρρέει στον τύπο ο κ. υπουργός είναι μερικά από τα παρακάτω που μόνο θυμηδία αλλά και ανησυχία μπορούν να προκαλέσουν .
α. . τα ζώα δεν θα εκτίθενται στις βιτρίνες των pet-shops αλλά στα ενδότερα !!!
β κυρώσεις στους Δήμους όχι γιατί δεν εφαρμόζουν προγράμματα για τα αδέσποτα αλλά γιατί δεν έχουν συστήσει τις 5μελεις επιτροπές!!!
γ.για γενναία οικονομική ενίσχυση των Δήμων προκειμένου να ανταποκριθούν στις αρμοδιότητές τους ούτε συζήτηση ενώ κατά τα άλλα κοροϊδεύουν , ότι με το νεο νόμο θα λύσουν το θέμα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. .
δ.εξασφάλιση της αρμονικής συμβίωσης ζώων και ανθρώπων – το περιτύλιγμα- οι τρόποι επίτευξης σκοτεινοί και άδηλοι .
ε.δ) Αφήνει στην ευχέρεια των δήμων την επιλογή του προγράμματος !!!
7. αυστηρές ποινές σε φιλόζωους .άραγε τι κρύβεται πίσω απο αυτή την εξαγγελία ;
8.αποσαφήνιση των όρων της προβλεπομενης συνεργασίας μεταξυ δήμων και φιλοζωικών σωματείων , ώστε να εξαλειφθεί ο κίνδυνος των σωματείων σφραγίδα .
Σωματεία σφραγίδα το περιτύλιγμα άδηλοι και σκοτεινοί οι οροί αποσαφήνισης και που θα οδηγήσουν .
Στην κάθαρση ή σε λουκέτο της φιλοζωίας ;
Μπόλικη φιλοζωική χρυσόσκονη για λαϊκή κατανάλωση από τη μία . έντονη ανησυχία και προβληματισμός για την αποτελεσματικότητα και την κατεύθυνση του νέου σχεδίου νόμου απο την άλλη .
Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία