in , ,

Με άρωμα κέντρου αποκατάστασης Νεάπολης τα εγκαίνια στο πρώτο ΤΟ.Μ.Υ στο Ηράκλειο.

Παρουσία του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 15 Δεκ. τα εγκαίνια της Τοπικής Μονάδας Υγείας του δήμου Ηρακλείου στην οδό Σπιναλόγκας ενώ Την άλλη βδομάδα εγκαινιάζεται η τοπική μονάδα υγείας στην Αλικαρνασσό ενώ μετά τις γιορτές θα εγκαινιαστούν οι ΤΟΜΥ σε Χανιά και Ρέθυμνο.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο Υπουργός ανέφερε “Είναι μια σημαντική στιγμή για την Κρήτη, μια σημαντική στιγμή για το σύστημα υγείας που αποδεικνύεται όρθιο και λειτουργικό! ” Ο ίδιος συμπλήρωσε “Προσλαμβάνουμε νέους ανθρώπους, δημιουργούμε νέες υπηρεσίες και ένα μοντέλο  με νέα φιλοσοφία που δίνει έμφαση στην αγωγή υγείας και την πρόληψη και τη διατομεακή συνεργασία. Υπήρχε έλλειμμα από το ΕΣΥ και έτσι φέρνουμε ένα νέο πνεύμα κουλτούρας στον τομέα υγείας με νέους γιατρούς ενώ φιλοδοξούμε να γίνει πεδίο ώστε όλοι οι γιατροί από το εξωτερικό να επιστρέψουν πίσω”
Αναφορά στο Κέντρο αποκατάστασης στη Νεάπολη
Στα πλαίσια της παρουσίας του κ. Ξάνθου του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη και της ηγεσίας της ΥΠΕ Κρήτης αναφέρθηκε η συνέργεια/ συνεργασία μεταξύ της 7ηςΥΠΕ και της Περιφέρειας τόσο σε επίπεδο μονάδων πρωτοβάθμιας περίθαλψης όσο και για το Κέντρο Αποκατάστασης στην Νεάπολη που προχωράει.
Θ.Κ