in , , , ,

Μελίσσι για χάρη Της.

Μελίσσι θύμιζε η Νεάπολη τις προηγούμενες ημέρες καθώς χιλιάδες κόσμου βρέθηκαν στην ιστορική έδρα του Δήμου Αγίου Νικολάου για να ανάψουν ένα κερί στην χάρη της Μεγάλης Παναγίας και για να πάρουν μέρος ή να παρακολουθήσουν τις αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
_D200016 17 8 1
Ο ιερός μητροπολιτικός ναός της Μεγάλης Παναγίας είχε την τιμητική του τόσο στην παραμονή όσο και ανήμερα της εορτής του φροντισμένος και λαμπερός όπως του αρμόζει χάρης στις προσπάθειες του εκκλησιαστικού συμβουλίου και των δεκάδων εθελοντών. Αμέτρητοι οι προσκυνητές, δεκάδες οι αρτοκλασίες και εκατοντάδες οι λαμπάδες και τάματα στην χάρη της Μεγαλόχαρης που άκουσε ξανά τις προσευχές και τις ευχές όλων με τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ Γεράσιμο για πρώτη φορά μετά την εκλογή του να χοροστατεί στις δοξολογίες.
_D200019 17 8 5
Ο σεβασμιότατος δεν ξέχασε μέσα στην μεγαλοκαρδία του να ευχαριστήσει όλους όσους βρέθηκαν στον ιερό ναό της Μεγάλης Παναγίας, ιερείς, εκπρόσωπους φορέων, πολίτες, πιστούς και όλους όσους εργάστηκαν για την φροντίδα του ναού ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους ψάλτες που ακούραστα και με σπουδαία εκτέλεση έψαλα τόσο τα εγκώμια όσο και όλους τους ύμνους των ημερών. Δίπλα του μαζί του στην δοξολογία και στον εσπερινό ο αρχιεπίσκοπος Τελμισού Ιώβ, ένας άνθρωπος που αγαπά την περιοχή και την δοξάζει στο όνομα της Παναγίας.
16 8 16 ΙΩΒ 2
Ο ίδιος δε, που έχει τίτλο τιμής και όχι ποίμνιο και ανήκει στο πατριαρχείο,  ευχαρίστησε τον Πέτρας και Χερρονήσου για την εγκάρδια φιλοξενία με τον Σεβασμιότατο να του λέει ότι θα είναι πάντα ευπρόσδεκτος στην μητρόπολη όπως πάντα ήταν και υπό των ημερών του μακαριστού κηρού Νεκταρίου.
S1670015 17 8 4
_D200065 p4 _D200026 17 8 3 _D200024 17 8 2
Οι δύο ιεράρχες μαζί ακολούθησαν και την λιτανεία της εικόνας της Μεγάλης Παναγίας ανήμερα της εορτής της σε κεντρικού δρόμους της πόλης με τον σεβασμιότατο να παρακαλεί του πιστούς να ακολουθήσουν όλοι μαζί την περιφορά «Δεν βγάζουμε την Παναγία στους δρόμους για κανένα άλλο λόγο παρά μόνο για να ευλογήσει εμάς τους ίδιους, δεν έχει ανάγκη η Παναγία από βόλτες ούτε και να βγει από τον ναό, βγαίνει για όλους εμάς όλους εσάς και σας παρακαλώ να την ακολουθήσετε.» είπε. Την εικόνα της συνόδευε η φιλαρμονικής της Νεάπολης ενώ το παρόν έδωσαν τοπικοί εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, της βουλής, των σωμάτων, ασφαλείας και πλήθος πιστών.
 
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ