in ,

Μεγάλη απάτη στην Κρήτη: Με ψεύτικες αγγελίες στο διαδίκτυο, πουλούσαν ανύπαρκτα μηχανήματα & αποσπούσαν χρήματα

Ολόκληρη «επιχείρηση» είχαν στήσει διαδικτυακά τρεις άνδρες στο Ηράκλειο, με την οποία κατάφεραν να αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ από τα… θύματά τους.

«Πουλούσαν» χωματουργικά μηχανήματα, αποσπούσαν τα χρηματικά ποσά από τους ενδιαφερόμενους, ωστόσο οι παθόντες δεν ελάμβαναν ποτέ τα μηχανήματα της επιλογής τους.

Ειδικότερα οι τρεις άνδρες ελληνικής καταγωγής αναρτούσαν ψευδείς αγγελίες, οι οποίες αφορούσαν την πώληση χωματουργικών μηχανημάτων και στη συνέχεια με χρήση διάφορων τηλεφωνικών συνδέσεων παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά κατάφερναν να πείθουν τα θύματά τους να καταβάλλουν χρηματικά ποσά ως προκαταβολή σε τραπεζικό λογαριασμό για την αγορά των προς πώληση αντικειμένων χωρίς ωστόσο να προβούν στην αποστολή των εν λόγω μηχανημάτων.

Το χρονικό διάστημα από 19/11/2019 έως και 22/01/2020 οι άνδρες είχαν καταφέρει να διαπράξουν έντεκα υποθέσεις απάτης και κατάφεραν να αποσπάσουν από τα θύματά τους, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, περισσότερα από 10.000 ευρώ.

Για τις υποθέσεις σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των τριών ανδρών, με την κατηγορία του αδικήματος της απάτης, ενώ η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.

Ειδικότερα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας:

«Εξιχνιάστηκαν σήμερα (05.06.2020) από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου έντεκα υποθέσεις απάτης οι οποίες διαπράχθηκαν μέσω διαδικτύου. Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών οι οποίοι κατηγορούνται για το αδίκημα της απάτης.

Ειδικότερα, ανωτέρω δράστες μέσω λογαριασμού μέσου κοινωνικής δικτύωσης, αναρτούσαν ψευδείς αγγελίες που αφορούσαν πώληση χωματουργικών μηχανημάτων και στη συνεχεία, με χρήση διάφορων τηλεφωνικών συνδέσεων παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά έπειθαν τους παθόντες να καταβάλλουν χρηματικά ποσά ως προκαταβολή σε τραπεζικό λογαριασμό για την αγορά των προς πώληση αντικειμένων, χωρίς όμως να προβούν στην αποστολή των εν λόγω μηχανημάτων.

Όπως προέκυψε η κατάθεση των χρηματικών ποσών γινόταν κατά περίπτωση σε τραπεζικούς λογαριασμούς των δραστών οι οποίοι στη συνέχεια προέβαιναν στις αναλήψεις των χρηματικών ποσών.

Συγκεκριμένα από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι το χρονικό διάστημα από την 19.11.2019  έως την 22.01.2020 οι παραπάνω δράστες διέπραξαν έντεκα υποθέσεις απάτης και κατάφεραν να αποσπάσουν από τους παθόντες συνολικά χρηματικό ποσό άνω των 10.000 ευρώ. 

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου».

neakriti.gr