in ,

Μεγάλη ανησυχία των Ελλήνων για τις μεταλλάξεις

Τη στάση των Ελλήνων πολιτών απέναντι στην πανδημία του κοροναϊού, τις μεταλλάξεις, το εμβόλιο και το lockdown, αποτυπώνει δημοσκόπηση που διεξήγαγε η PULSE για λογαριασμό του ΣΚΑΙ.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 25-27 Ιανουαρίου 2021, και σε ό,τι αφορά τις μεταλλάξεις του κοροναϊού, το 29% δηλώνει ότι ανησυχεί πολύ για την εξέλιξη αυτή, με ένα ακόμη 29% να δηλώνει ότι ανησυχεί αρκετά, ενώ το 20% απαντά ότι ανησυχεί μέτρια, ένα 9% λίγο και ένα 11% ελάχιστα έως καθόλου.

Για το περαιτέρω άνοιγμα της αγοράς, το 55% τίθεται υπέρ, ενώ το 39% λέει «όχι» στην απελευθέρωση επιπρόσθετων δραστηριοτήτων της οικονομίας.

Ειδικά στην περίπτωση της Αττικής, το 49% των πολιτών θέλει να ανοίξουν και άλλοι τομείς της αγοράς, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα το ποσοστό αυτό διαμορφώνεται σε 58%.

Για το εμβόλιο κατά του κοροναϊού και στο ερώτημα εάν οι πολίτες σκοπεύουν να εμβολιαστούν, το 74% απαντά θετικά, ενώ το 21% απαντά αρνητικά. Σημειώνεται ότι το Νοέμβριο το 37% των ερωτηθέντων έλεγαν ότι σίγουρα θα εμβολιαστούν, έναντι του 40% το Δεκέμβριο και του 49% τον Ιανουάριο. 

Στο πότε θα κάνουν το εμβόλιο, το 47% απαντά «το συντομότερο δυνατό», το 16% «μετά από 2-3 μήνες», το 22% «αρκετά αργότερα» και το 11% «ποτέ». 

ΠΗΓΗ in.gr