Menu

in

Μεγάλη ανακάλυψη: Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι βρήκαν τον τάφο της Νεφερτίτης

Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι φαίνεται ότι βρίσκονται ένα στάδιο πριν από τη μεγαλύτερη ανακάλυψή τους, καθώς πιστεύουν ότι μπορεί να έχουν βρει τον μυστικό τάφο της βασίλισσας Νεφερτίτης.
Οι αρχαιολόγοι που κάνουν ανασκαφές στην κοιλάδα των βασιλέων της Αιγύπτου ανακάλυψαν ένα κρυμμένο χώρο κοντά στον τάφο του Τουταγχαμών. Αν αποδειχθεί σωστή η θεωρία τους, τότε η συγκεκριμένη ανακάλυψη θα σηματοδοτήσει μία από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει στην Αίγυπτο, αλλά και σε όλο τον κόσμο.
Η ομάδα των αρχαιολόγων, με επικεφαλής τον πρώην υπουργό αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, Mamdouh Eldamaty από το Πανεπιστήμιο του Ain Shams, χρησιμοποίησε ένα ειδικό ραντάρ με τη βοήθεια του οποίου βρήκε έναν μυστικό διάδρομο κοντά στον τάφο του Τουταγχαμών. Να σημειωθεί ότι ο τάφος του νεαρού Βασιλιά είχε ανακαλυφθεί το 1922 από τον Βρετανό αρχαιολόγο, Χάουαρντ Κάρτερ.
Σύμφωνα με το RT, παρόμοιες έρευνες είχαν γίνει στον τάφο και το 2017 ωστόσο δεν βρέθηκαν κρυφά δωμάτια. Ωστόσο, η ομάδα του Eldamaty συνέχισε τις έρευνες και έτσι βρήκαν ένα δωμάτιο 10 τετραγωνικών μέτρων με ύψος 2 μέτρων κρυμμένο στο ίδιο βάθος με τον τάφο του Τουταγχαμών.
Ωστόσο, οι αρχαιολόγοι δεν είναι βέβαιοι ότι ο χώρος είναι συνδεδεμένος με τον τάφο του βασιλιά, όμως η θέση του σε σχέση με αυτόν μπορεί να υποδηλώνει μία σύνδεση με τον τάφο της βασίλισσας της Αιγύπτου.
Οι αρχαιολόγοι παρουσίασαν τα ευρήματά του στο Ανώτατο Συμβούλιο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου νωρίτερα μέσα στον μήνα και σκοπεύουν να συνεχίσουν τις έρευνες προκειμένου να επιβεβαιώσουν τη θεωρία τους και ενδεχομένως να φέρουν στο φως μία από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις στην ιστορία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ζωή της Νεφερτίτης ήταν πάντοτε ένα μεγάλο μυστήριο. Η βασίλισσα, και μητριά του Τουταγχαμών πιστεύεται ότι βασίλευσε στην Αίγυπτο πριν από 3.300 χρόνια και ενώ έχουν περάσει τόσες χιλιάδες χρόνια από τη βασιλεία της, ο τάφος της δεν έχει βρεθεί ακόμη.
reader.gr
Back to Top
close

Επιτρέψτε τις διαφημίσεις στον ιστότοπo μας

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα (ad blocking) αποκλεισμού διαφημίσεων.
Στηρίξτε μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

How to disable? Refresh

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website. %privacy_policy%

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.

Hide picture