in ,

Μαριάννα Καραμάνου: Πέρυσι εργαστήριο στην Σπιναλόγκα φέτος με παγκόσμια επιστημονική διάκριση, άκουσε το

Τον Ιούνιο του 2018 η καθηγήτρια Μαριάννα Καραμάνου PhD Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος Αναπλ. Καθηγήτρια Ιστορίας της Ιατρικής Ιατρική Σχολή Παν/μίου Κρήτης με την συμπαράσταση του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Δήμου Αγίου Νικολάου είχε διοργανώσει το πρώτο θερινό σχολείο στην Σπιναλόγκα και φέτος έλαβε την μέγιστη διεθνή διάκριση στον τομέα της καθώς εξελέγη νέο τακτικό μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας της Ιστορίας της Φαρμακευτικής, με έδρα τη Χάγη σε τελετή που έλαβε χώρα στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ. Η Διεθνής Ακαδημία της Ιστορίας της Φαρμακευτικής απαριθμεί 110 ισόβια τακτικά και επίτιμα μέλη από 32 χώρες.

Η κα. Καραμάνου μίλησε σχετικά στην εκπομπή του 104,4 ΠΑΜΕ ΑΕΡΑ με τον Θάνο Κορομπύλια τονίζοντας την σπουδαιότητα της εργασίας που γίνεται στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

ακούστε εδώ

Η κα. Καραμάνου είναι Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος, Διευθύντρια του Εργαστηρίου Ιστορίας της Ιατρικής και Ιατρικής Δεοντολογίας του Τομέα Κοινωνικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, συνεργαζόμενο μέλος ΔΕΠ του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, Πρόεδρος του Ελληνικού Παραρτήματος της Βαλκανικής Ιατρικής Ένωσης και Ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Λωζάννης. Η κα. Καραμάνου διακρίνεται διεθνώς για το ερευνητικό, διδακτικό και επιστημονικό της έργο στην ιστορία και επιστημολογία της ιατρικής και της φαρμακευτικής.