in

Στους 22 οι νεκροί στο μακελειό του Μάντσεστερ

Σοκ προκαλεί η τρομοκρατική επίθεση σε συναυλιακό χώρο στο Μάντσεστερ της Αγγλίας, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 22 άνθρωποι (ανάμεσά τους και παιδιά) και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι.
Συγκεκριμένα, η επίθεση σημειώθηκε χθες το βράδυ στο Μάντσεστερ Αρένα, την ώρα όπου η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Αριάνα Γκράντε -ιδιαίτερα δημοφιλής ανάμεσα σε παιδιά και εφήβους- έδινε συναυλία.
Αρχικά, δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ανώνυμα ότι υπάρχει υποψία να επρόκειτο για επεισόδιο με βομβιστή αυτοκτονίας. Αυτό επιβεβαίωσε και η βρετανική αστυνομία, η οποία σε δήλωσή της ενημέρωσε πως ο δράστης της επίθεσης είναι νεκρός. Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Μάντσεστερ, οι Αρχές εκτιμούν πως ο δράστης έδρασε μόνος, με έρευνες να βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικά με το εάν είναι μέλος οργάνωσης. Πιστεύεται πως ο «άνδρας είχε εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος προκάλεσε το μακελειό». Ο αρχηγός της αστυνομίας του Μάντσεστερ τόνισε ότι υπάρχουν παιδιά ανάμεσα στους 22 νεκρούς.
Η βρετανική αστυνομία είπε ότι το επεισόδιο, στο οποίο επίσης τραυματίστηκαν τουλάχιστον 59 άτομα, αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατικό συμβάν. Η αστυνομία της περιοχής του Μάντσεστερ ολοκλήρωσε μια ελεγχόμενη έκρηξη σε ύποπτο αντικείμενο αρκετές ώρες μετά την έκρηξη και αργότερα ανέφερε ότι ήταν ρούχα που είχαν εγκαταλειφθεί κοντά στο στάδιο. Η αστυνομία του Μάντσεστερ είπε ότι απάντησε σε αναφορές για έκρηξη που έγινε στην είσοδο του σταδίου, που έχει χωρητικότητα 21.000 ατόμων, λίγο μετά τις 10:35 μ.μ. τοπική ώρα χθες (00:35 π.μ. ώρα Ελλάδας). Στο ακροατήριο βρίσκονταν πολλά παιδιά και μέχρι στιγμής δεν έχουν επιβεβαιωθεί οι ταυτότητες των νεκρών και των τραυματιών, ενώ δεν έχουν γίνει και συλλήψεις.
 
Το Zerohedge, το NBC και το Sputnik ανέφεραν ότι οι νεκροί είναι περίπου 20 και οι τραυματίες περισσότεροι από 100, ενώ γονείς αναζητούν τα παιδιά τους που ήταν μέσα στην συναυλία, καθώς το κοινό της Αριάνα Γκράντε είναι κυρίως νεαρά αγόρια και κορίτσια και υπάρχουν φόβοι ότι τα περισσότερα θύματα είναι παιδιά.

Οι αρχές ανέφεραν ότι περίπου στις 03:30 εντοπίστηκε δεύτερος εκρηκτικός μηχανισμός και θα γίνει ελεγχόμενη έκρηξη στην περιοχή Cathedral Gardens.
 

Η διοίκηση του Mάντσεστερ Αρένα, μιλά για έκρηξη που έλαβε χώρα σε δημόσιο χώρο έξω από τον συναυλιακό χώρο και όχι εντός. Οι πληροφορίες αναφέρουν για τον χώρο κοντά στο ταμείο, στο φουαγιέ.
Η Evie Brewster, που ήταν στην συναυλία, αποκάλυψε ότι «Η Αριάνα Γκράντε είχε μόλις τελειώσει το τελευταίο τραγούδι της και έφυγε από τη σκηνή όταν ακούστηκε μια πολύ ισχυρή έκρηξη. Ξαφνικά όλοι άρχισαν να ουρλιάζουν και να τρέχουν προς την έξοδο. Μπορούσαμε να ακούσουμε τις σειρήνες από τα περιπολικά και τα ασθενοφόρα. Ήταν τρομακτικό. Υπήρχαν χιλιάδες άνθρωποι που προσπαθούσαν να βγουν έξω παράλληλα. Όλοι ούρλιαζαν και έκλαιγαν. Το μέρος είχε γεμίσει καπνό και μύριζε καμένο. Η έκρηξη ακούστηκε μέσα από το κτίριο».


Περισσότερα από 50 παιδιά που βρίσκονταν στη συναυλία, έχουν μεταφερθεί στο ξενοδοχείο “Holiday Inn”
Ο σιδηροδρομικός σταθμός Victoria που βρίσκεται δίπλα στο Μάντσεστερ Αρένα έκλεισε προσωρινά και τα τρένα δεν μπορούν ούτε να φύγουν ούτε να πλησιάσουν στον σταθμό.


Εκπρόσωπος της τραγουδίστριας είπε ότι “η Αριάνα είναι εντάξει. Διερευνούμε τί έχει γίνει”.


Τα πρώτα βίντεο από τον συναυλιακό χώρο

Πηγή φωτογραφιών και βίντεο: Daily Mail, Guardian, Mirror
Πηγή: iefimerida.gr