Menu
in

Μαθητές του 1ου ΓΕΛ Αγίου Νικολάου ενημερώθηκαν για τη δράση του Ερυθρού Σταυρού

Την  Τετάρτη  21 Μαρτίου  2018 οι μαθητές  του Β3 και του Β4  του 1ου Γενικού Λυκείου  Αγίου Νικολάου είχαν την ευκαιρία   να ενημερωθούν από τον εκπαιδευτή του  Περιφερειακού Τμήματος Αγίου Νικολάου του  Ε.Ε.Σ. , για την ιστορία και τη δράση του  Ερυθρού Σταυρού όπως και για θέματα αντιμετώπισης  σεισμού και Πρώτων Βοηθειών.

   Η πρόσκληση  προς το Περιφερειακό  Τμήμα έγινε στο πλαίσιο  του μαθήματος Project της  Β΄ Λυκείου όπου οι μαθητές των  τμημάτων εκπονούν πρόγραμμα με θέμα  τον Εθελοντισμό και την Πρόληψη – Αντιμετώπιση  σε περίπτωση σεισμού.
  Οι μαθητές  παρακολούθησαν  με ιδιαίτερο ενδιαφέρον  τόσο την θεωρητική προσέγγιση ( ιστορικά  στοιχεία , θεμελιώδεις αρχές , παγκόσμια δράση  του Ε.Σ. ) όσο και το πρακτικό μέρος της παρουσίασης ( πώς  ενεργούμε πριν και κατά τη διάρκεια σεισμικής δόνησης , πρώτες  βοήθειες).
   Ο Διευθυντής , η υπεύθυνη  καθηγήτρια και οι μαθητές  των τμημάτων Β3 και Β4 του  1ου  ΓΕΛ Αγίου  Νικολάου ευχαριστούν  το Τμήμα Αγίου Νικολάου  του Ε.Ε.Σ. και ιδιαίτερα τον  εκπαιδευτή κ. Πολυχρονάκη Νίκο για  την ανταπόκριση στο αίτημα του σχολείου.

Leave a Reply

Exit mobile version