in

Μαθητές του ΓΕΛ Νεάπολης στην Φιλοσοφική σχολή

Την Παρασκευή 9/12/2016 πραγματοποιήσαμε, στα πλαίσια των μαθημάτων της Φιλοσοφίας και της Πολιτικής Παιδείας, προγραμματισμένη διδακτική επίσκεψη με τους μαθητές της Β’ τάξης του σχολείου μας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (Ρέθυμνο) και στο Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών.

Στον πρώτο μας σταθμό μάς περίμενε στη βιβλιοθήκη η υπεύθυνη του τμήματος δημοσίων σχέσεων του πανεπιστημίου κ. Παπαδάκη, η οποία ενημέρωσε τους μαθητές μας για το Πανεπιστήμιο Κρήτης, ενώ ενημερωθήκαμε επιπλέον για την βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου, την οποία επισκεφθήκαμε λίγο αργότερα.

Στη συνέχεια μας περίμενε σε ένα από τα διδακτήρια της Φιλοσοφικής Σχολής ο κ. Άρης Τσαντηρόπουλος, επίκουρος καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του τμήματος ΦΚΣ, ο οποίος μας μίλησε για την επιστήμη της κοινωνικής ανθρωπολογίας καθώς και για τις κοινωνιολογικές- εθνογραφικές έρευνες που πραγματοποιούνται στο τμήμα ΦΚΣ.

Μετά από ένα πολύ μικρό διάλειμμα, μας περίμενε μια δεύτερη συνάντηση με την κα Χλόη Μπάλλα, επίκουρη καθηγήτρια Φιλοσοφίας του ίδιου τμήματος, η οποία οργάνωσε και παρουσίασε στους μαθητές μας μια διάλεξη σχετικά με τα οντολογικά ζητήματα που τίθενται αναφορικά με τη δημιουργία του κόσμου από τους προσωκρατικούς φιλοσόφους έως τον Αριστοτέλη.

Οι μαθητές μας παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τις δύο διαλέξεις που οργανώθηκαν ειδικά για τους ίδιους και πιστεύουμε ότι η επίσκεψή μας στο Πανεπιστήμιο τους άφησε, όπως και σε μας, τις καλύτερες εντυπώσεις, ενώ ταυτόχρονα αποτέλεσε μια καλή αφορμή για ενδιαφέρουσες συζητήσεις στα μαθήματά μας.

Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά τους διδάσκοντες του τμήματος για το χρόνο τους και τη διάθεση συζήτησης με τα παιδιά, ευελπιστούμε σε αντίστοιχες ενδιαφέρουσες μελλοντικές συναντήσεις και στους μαθητές μας ευχόμαστε σύντομα να βρεθούν και οι ίδιοι σε τέτοιους χώρους ελεύθερης διανόησης με την ιδιότητα του φοιτητή αυτή τη φορά.

Οι καθηγητές

Αργυρώ Τσαγκαράκη

Αθηνά Ανδρουλάκη

Ανδρέας Φαρσάρης