in ,

Μία ακόμα κίνηση ανθρωπιάς η προμήθεια Ενδοσκοπικού Εξοπλισμού για το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

Προμήθεια Ενδοσκοπικού Εξοπλισμού για το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

Την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου και των άλλων δομών υγείας του Ν. Λασιθίου, ιατρό χειρούργο κ. Εμμανουήλ Ανδρεαδάκη στο γραφείο του. Έγινε μια εγκάρδια εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με τη λειτουργία της Αίθουσας Ενδοσκοπήσεων Πεπτικού, που καλύπτει με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες ολόκληρου του νομού Λασιθίου.

Η τοπική κοινωνία χάρηκε ιδιαίτερα με την τοποθέτησή του στη θέση του Διοικητή, διότι εκτός του ότι ήταν ένας άξιος χειρούργος ο οποίος έχει δείξει τις δυνατότητές του στην μέχρι τώρα πορεία του στο Ε.Σ.Υ., είναι και ένας συντοπίτης μας ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα των νοσοκομείων του Ν. Λασιθίου καθότι έχει υπηρετήσει σε όλα και όπως είπε βασικός στόχος του είναι : «Ν’ αλλάξει άρδην η εικόνα που έχουν οι πολίτες για όλα τα νοσοκομεία του Λασιθίου και να διαμορφωθεί κλίμα πλήρους εμπιστοσύνης.»

Η συζήτηση σχετικά με την εύρυθμη και υποδειγματική λειτουργία της Αίθουσας Ενδοσκοπήσεων Πεπτικού «Μάρκος Τσίγκος» εξελίχτηκε σε πολύ καλό κλίμα.

Η οικογένεια στη μνήμη του πατέρα της Μάρκου, με τη συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας που «αγκάλιασε» τη δωρεά καθώς και τη συμβολή του Πανελληνίου Συλλόγου Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων « Ο Άγιος Χριστοφόρος», θα συνεχίζει να στηρίζει με κάθε τρόπο τη λειτουργία της.

Βρήκα ευήκοα ώτα στον Διοικητή κ. Ανδρεαδάκη και του εξέθεσα την άποψη και την αγωνία μου για την άψογη λειτουργία της Αίθουσας Ενδοσκοπήσεων, ο οποίος μου τόνισε πως στοχεύει για την αναβάθμιση της ποιότητας και της ασφάλειας των παρεχόμενων υπηρεσιών σε όλα τα νοσοκομεία του Λασιθίου.

Η απόκτηση ενός επιπλέον ζεύγους ενδοσκοπίων ήταν επιτακτική ανάγκη για τη συνεχή και ασφαλή λειτουργία του Ενδοσκοπικού Πύργου και την άμεση κάλυψη ενδεχόμενου ατυχήματος κατά τη χρήση. Το σχετικό αίτημα είχε υποβληθεί στο παρελθόν πολλάκις και δεν ικανοποιήθηκε.

[ 1) Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Alpha Bank « Μαζί με στόχο την υγεία».

2) Πρόγραμμα «Συμπράττουμε για την Υγεία» Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και την Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού « Συνένωσις»

3) Πρόγραμμα από τη συμφωνία μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και της Siemens.]

Την Παρασκευή 27 Μαρτίου με δαπάνη από τον κρατικό προϋπολογισμό του νοσοκομείου, παραδόθηκε ο ιατρικός ενδοσκοπικός εξοπλισμός ( ένα Γαστροσκόπιο και ένα Κολονοσκόπιο του οίκου OLYMPUS Medical Systems Corporation Ιαπωνίας.

Θερμές ευχαριστίες στον Διοικητή κ. Ανδρεαδάκη και σε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Εύχομαι υγεία, δύναμη και δημιουργία.

Ελπίζουμε σε μελλοντική επιχορήγηση από το Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης για τον καρκίνο « Σπύρος Δοξιάδης» όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης: « Η προληπτική εξέταση θα επεκταθεί και τελικά θα γίνει καθολική. Για να φτάσουμε στον πολυπόθητο στόχο να μην χάνεται κανείς συνάνθρωπός μας από καρκίνους που μπορούν να διαγνωστούν έγκαιρα και να αντιμετωπιστούν επιτυχώς.»

Το Πρόγραμμα « Σπύρος Δοξιάδης» είναι σε δημόσια διαβούλευση και σύντομα θα γίνει νόμος του κράτους.

Είμαστε ευτυχείς που το προσωπικό, ο Γαστρεντερολόγος κ. Νικόλαος Χρύσανθος και η εξαιρετική νοσηλεύτρια κ. Αικατερίνη Αρακαδάκη μας προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Αξίζει να αναφέρω ότι στο 39ο Πανελλήνιο Γαστρεντερολογικό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη από 10-13/10/2019 απονεμήθηκε τιμητική διάκριση στον κ. Νικόλαο Χρύσανθο για την ερευνητική εργασία με τίτλο « Επίπτωση και Τύπος Εντερικής Μεταπλασίας σε Ασθενείς με COX-2 Θετική Έκφραση στο Βλεννογόνο Στομάχου».

Άκρως τιμητική η διάκριση στον εν λόγω ιατρό αλλά και στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου που υπηρετεί. Θερμότατα Συγχαρητήρια!

Κλείνω με τα λόγια της Βρετανίδας συμπολίτισσας Tessa Cross: « Έχουμε νοσοκομείο με υψηλό επίπεδο φροντίδας και καταπληκτικούς ανθρώπους!»

Ευάγγελος Ηλιάκης

Νόμιμος Εκπρόσωπος

της Οικ. Μάρκου Τσίγκου