in ,

Μήνυμα συμπόρευσης σε όλες τις γυναίκες

Σε πολύ θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Μαρτίου, ημέρα του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας, η συνάντηση γυναικών έπειτα από δημόσια πρόσκληση που απηύθυνε  το γυναικείο τμήμα της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης ΝΔ Αγίου Νικολάου σε γνωστό καφέ της πόλης μας.
Κατά την διάρκεια της συνάντησής μας, πέρα από την ιστορική αναδρομή του γυναικείου κινήματος αναλύθηκε και ο πολυποίκιλος ρόλος που καλείται να εκπληρώσει η σημερινή γυναίκα…γυναίκα, σύζυγος, μάνα, αδερφή, εργαζόμενη κ.ο.κ., ρόλοι για τους οποίους οφείλει να ανταπεξέρχεται με επιτυχία και αποτελεσματικότητα.

Επιτυχία η οποία πολλές φορές δυστυχώς δεν έχει αντίκρισμα καθώς συνεχίζουν να υπάρχουν διακρίσεις σε βάρος των γυναικών, οι οποίες δεν έχουν εξαλειφθεί πλήρως. Ας μην ξεχνάμε ακόμη, ότι η γυναίκα έχει διαδραματίσει ιδιαίτερο ρόλο στην ελληνική κοινωνία τα χρόνια της κρίσης. Έχει υπάρξει ο στυλοβάτης του «ατόμου της κοινωνίας», του θεσμού της οικογένειας και γι’ αυτό αλλά και για τόσα ακόμη της οφείλουμε ένα μεγάλο “ευχαριστώ”.
Απευθυνόμενοι σε όλες τις γυναίκες, τις καλούμε να πορευθούν μαζί μας προκειμένου η Χώρα μας να εξέλθει από την κρίση. Να απαλείψουμε διακρίσεις κατά των γυναικών, αλλά και γενικότερα σε όλες τις πτυχές της ζωή μας και να θέσουμε την Ελλάδα στον πυρήνα της ισότητας και της πρωτοπορίας.
Στην πορεία που χάραξε ο Πρόεδρος μας, Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνοντας πρόσφατα, μέτρα στήριξης της οικογένειας και τα οποία είναι:

  1. Ενίσχυση 2000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται
  2. Αύξηση του αφορολόγητου κατά 1000 ευρώ για κάθε παιδί
  3. Τα βρεφικά είδη και τα είδη υγιεινής πρώτης ανάγκης για τις γυναίκες να υπαχθούν στον χαμηλό συντελεστή Φ.Π.Α.
  4. Ελεύθερη επιλογή της γυναίκας να ορίσει το χρόνο άδειας εγκυμοσύνης και λοχείας
  5. Αύξηση της άδειας σε μονογονεϊκές οικογένειες
  6. Επέκταση της προστασίας από απόλυση μετά τον τοκετό στους 24 μήνες αντί των 18
  7. Πρόγραμμα κατάρτισης για όσους επιστρέφουν στην εργασία μετά την διακοπή για ανατροφή τέκνων
  8. Επαναφορά των επιδομάτων για τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες

 
Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ διαχρονικά έχει προστατέψει και έχει κάνει πράξη τα όσα λέει και σας καλούμε ΜΑΖΙ να πορευτούμε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη, την ευμάρεια, την ευνομία και την ισότητα.
Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: Η υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με τον  Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη κυρία Μαίρη Λαγκωνάκη όπου μας έκανε την τιμή και ανήγγειλε την υποψηφιότητα της, η αναπληρώτρια γραμματέας ποιότητας ζωής κυρία Μάνια Οικονομάκη, η αναπληρώτρια γραμματέας ποιότητας ζωής κυρία Τσικανδυλάκη Μαρία και η αναπληρώτρια γραμματέας οικογενειακής πολιτικής και ισότητας των φύλων κυρία Κωστάκη Ελευθερία, τις οποίες και ευχαριστούμε θερμά.
 
Η Πρόεδρος,                                                               Η υπεύθυνη γυναικείων
θεμάτων
Ειρήνη Κλώντζα                                                         Κατερίνα Χατζηδάκη