in ,

Μέσα Λακώνια : φάνηκε καθαρά ότι στόχος τόσο του απερχόμενου Δημάρχου, όσο και του αυτοανακηρυσσόμενου ως Δημάρχου

Με την εμπλοκή, που προέκυψε στο θέμα της εκπροσώπησης της Κοινότητας Μέσα Λακωνίων, φάνηκε καθαρά ότι στόχος τόσο του απερχόμενου Δημάρχου, όσο και του αυτοανακηρυσσόμενου ως Δημάρχου της επόμενης μέρας δεν είναι η ανάπτυξη των Κοινοτήτων, αλλά η εξασφάλιση της εξουσίας.

Η προχειρότητα με την οποία και οι δύο αντιμετώπισαν το θέμα της εκπροσώπησης των Κοινοτήτων θα πρέπει να αποτελεί Πανελλήνια Πρώτη.

Και φυσικά κανένας από τους δύο δεν αναλαμβάνει ολόκληρη την ευθύνη του για την εμπλοκή.  Το μόνο που κάνουν, από τη δημοσίευση της Απόφασης μέχρι σήμερα είναι να επιρρίπτουν το «σφάλμα» αλλού…

Ο απερχόμενος Δήμαρχος μίλησε για «αβλεψία» και προσπάθησε να επιρρίψει τη… μισή ευθύνη στους δικαστικούς της επιτροπής που παρέλαβαν τις δηλώσεις υποψηφιότητας.  Η παραλαβή των υποψηφιοτήτων, σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί κατακύρωση.

Ο αυτοανακηρυσσόμενος ως Δήμαρχος της επόμενης μέρας, επίσης αποποιείται των ευθυνών του επιρρίπτοντας τις, στην απερχόμενη δημοτική αρχή.

Ποια είναι όμως η αλήθεια;

Το άρθρο 8 του ν. 3852/10 όπως αντικαταστάθηκε και ισχύει αναφέρει ότι τα όργανα των Κοινοτήτων ορίζονται: «με βάση τα στοιχεία μόνιμου πληθυσμού της τελευταίας απογραφής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής»

Στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ, στην οποία έχουν πρόσβαση όλοι, είναι αναρτημένα και τα τρία ΦΕΚ (Μόνιμος, Νόμιμος και DE FACTO πληθυσμός) της απογραφής του 2011 (τελευταία).

Η αλήθεια, λοιπόν, είναι ότι και οι δύο έχουν επιδοθεί σε μια προσπάθεια εντυπωσιασμού τόσο σε επίπεδο εικόνας, όσο και σε επίπεδο γνώσης και εμπειρίας στη Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.  Μόνο που οι χειρισμοί τους στο θέμα της εκπροσώπησης της Κοινότητας των Μέσα Λακωνίων έδειξε «τη γύμνια του βασιλιά».

Και είναι ευχής έργον που στα στοιχεία του ΦΕΚ του DE FACTO πληθυσμού έτυχε να μην υπάρχουν σοβαροί αποκλεισμοί, από τα στοιχεία του ΦΕΚ του Μόνιμου πληθυσμού στις υπόλοιπες Κοινότητες.  Σε αντίθετη περίπτωση η εμπλοκή στην εκπροσώπηση των Κοινοτήτων δεν θα περιοριζόταν μόνο στην Κοινότητα των Μέσα Λακωνίων.

Κι όλα αυτά διότι κάποιοι μη σεβόμενοι το δικαίωμα που δίνει στις Κοινότητες, ο νέος νόμος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι», για συγκρότηση ανεξάρτητων ψηφοδελτίων, διαιωνίζουν το καθεστώς «Γκρούεζα» προκειμένου να ελέγχουν τους ψηφοφόρους για ίδιον όφελος.

Η «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ» καλεί τους κατοίκους της Κοινότητας Μέσα Λακωνίων να εκμεταλλευτούν την εμπλοκή προς όφελός τους και να συγκροτήσουν ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο με υποψηφίους κοινής αποδοχής, για τις εκλογές του Τοπικού Συμβουλίου, όποτε αυτές προκηρυχτούν._

 

Από το Γραφείο Τύπου