in

Μέι: Θα κερδίσουμε την έφεση για το Brexit στο Ανώτατο Δικαστήριο

Την πεποίθησή της ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα κερδίσει την έφεσή της στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας και δεν θα χρειαστεί ψήφος του κοινοβουλίου για την εκκίνηση της διαδικασίας εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε η Βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

Μιλώντας τηλεφωνικά με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, η κ. Μέι επέμεινε ότι το χρονοδιάγραμμά της για επίκληση του άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας έως τις 31 Μαρτίου 2017 από πλευράς Ηνωμένου Βασιλείου δεν έχει αλλάξει.

«Η έμφασή μας δίνεται στην προσφυγή μας στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου, στην παρουσίαση των επιχειρημάτων μας εκεί και στην δικαίωσή μας. Επ’ αυτής της βάσης, προχωρούμε κανονικά με το χρονοδιάγραμμά μας», δήλωσε εκπρόσωπος της πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας.

Τα ίδια ζητήματα αναμένεται να θέσει τόσο στον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, όσο και στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, σε συνομιλίες που θα έχει μαζί τους αργότερα εντός της ημέρας.

naftemporiki.gr