in

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες σε όλη την Κρήτη – 23 τα πύρινα μέτωπα

Οι θυελλώδεις νοτιάδες που πνέουν αυτό το Σαββατοκύριακο στην Κρήτη είχαν ως αποτέλεσμα να προκαλέσουν προβλήματα στους κατοίκους του νησιού αλλά και να σημάνουν συναγερμό στην πυροσβεστική υπηρεσία που καλούνται να αντιμετωπίσουν δεκάδες μέτωπα.
Δεν είναι υπερβολή να πούμε και σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που μας δόθηκαν ότι τα μέτωπα της φωτιάς στα οποία κλήθηκαν από το πρωί του Σαββάτου μέχρι νωρίς το πρωί της Κυριακής οι πυροσβεστικές δυνάμεις, έφθαναν συνολικά τα 23.
Το έργο των πυροσβεστών ιδιαιτέρως δύσκολο με τους θυελλώδεις νοτιάδες και τις ισχυρές ριπές να μην τους «αφήνουν» να προχωρούν στην κατάσβεση των πύρινων μετώπων.
Πονοκέφαλος η μεγάλη φωτιά στις Στρόβλες
Η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στα Χανιά και συγκεκριμένα στις Στρόβλες του Δήμου Κισσάμου το πρωί του Σαββάτου υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο, κινητοποιώντας ωστόσο μεγάλο μέρος των δυνάμεων πυρόσβεσης με τουλάχιστον 10 οχήματα. Μέχρι στιγμής απολογισμός, 245 στρέμματα δασικής και 5 γεωργικής έχουν καεί ολοσχερώς.
Επίσης σε 3 κυρίως μέτωπα εστιάζουν οι αρχές. Σε εξέλιξη είναι φωτιά στην Αχλάδα Μαλεβιζίου με 4 οχήματα και 10-12 άνδρες να βρίσκονται στο σημείο.
Στη Φοινικιά, φωτιά έχει κάψει 2,5 στρέμματα γης και έχει προκαλέσει ζημιές σε θερμοκήπιο.
Στον Πατσό Αμαρίου στο Ρέθυμνο, σε εξέλιξη πύρινο μέτωπο όπως επίσης και στο Λάστρο Σητείας, στο Λασίθι. Και στις δύο περιπτώσεις καίγονται δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις.
Από την πλευρά της η πυροσβεστική υπηρεσία, που κλήθηκε σε κοπές κλαδιών στο οδικό δίκτυο. καθιστά σε όλους την προσοχή και κυρίως σε όλους όσοι βρίσκονται στην ύπαιθρο καθώς τα πρόστιμα για τους παραβάτες και κυρίως εκείνους που προχωρούν σε καύσεις, είναι τσουχτερά.
ΠΗΓΗ: neakriti.gr