in , , ,

Λουκέτο σε "πειρατικό" ξενοδοχείο στον Άγιο Νικόλαο.

“Πειρατικό” χαρακτηρίστηκε το ξενοδοχείο Mikro Village στο οποίο επενέβησαν τις προηγούμενες μέρες οι αρχές και διαπίστωσαν πλήθος παραβιάσεων στην λειτουργία του. 

Μάλιστα όπως σχολίασε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο πρόεδρος των διευθυντών των ξενοδοχείων Ελλάδας Γιώργος Πελεκανάκης, το ξενοδοχείο ήταν σφραγισμένο από πέρυσι και αυθαίρετα άνοιξε φέτος με κρατήσεις πελατών μέσω διαδικτύου.

 Στα δωμάτια του έμεναν περίπου 90 άτομα μέσα σε αυτά και 25 μαθητές σχολείου που έκαναν διακοπές στην περιοχή μας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν τα μέλη του Παγκρήτιου συλλόγου διευθυντών ξενοδοχείων και βρέθηκε λύση φιλοξενίας των ενοίκων σε άλλη μονάδα στην πόλη του Αγίου Νικολάου ενώ σημαντική ήταν και η βοήθεια του ΚΤΕΛ που μετέφερε αφιλοκερδώς τους ενοίκους. 

Στο ξενοδοχείο έγινε έλεγχος και από την τουριστική αστυνομία το αρμόδιο όργανο που έβαλε και ουσιαστικά το λουκέτο στην μονάδα αυτή. «Αν όλα αυτά συμβαίνουν στην καρδιά της πόλης του Αγίου Νικολάου, τότε φανταζόμαστε τι γίνεται και αλλού» είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Μανόλης Πεπόνης. 

Ο ίδιος ενημερώθηκε ότι στο ξενοδοχείο εργάζονταν 17 υπάλληλοι χωρίς κανένας από αυτούς να είναι πουθενά δηλωμένος ενώ πολλοί ήταν αλλοδαποί.  Ήδη μερικοί από αυτούς έκαναν καταγγελία στον επόπτη εργασίας ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλοι. «Δυστυχώς παρόλη την έπαρση της πολιτείας που μιλά για καταπολέμηση της ανασφάλιστης και αδήλωτης εργασίας, έχουμε τέτοια περιστατικά σε μια μονάδα που είναι στην πόλη του Αγίου Νικολάου, στην καρδιά δηλαδή του τουρισμού.

 Οι συνθήκες σύμφωνα με ομολογίες είναι άσχημες στην μονάδα αυτή που παρόλα αυτά λειτουργούσε όμως χωρίς καν να έχει καμία άδεια. Είναι αδύνατο σε ένα νομό να έχει μείνει μόνο ένας ελεγκτής και μια υπάλληλος και μετά να μιλούν όλοι για προγράμματα που λειτουργούν σωστά. Φαίνεται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο δυστυχώς ότι  οι υποσχέσεις για ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών έχουν παραμείνει μόνο στα λόγια και στις ανακοινώσεις και το αποτέλεσμα τους είναι μηδέν. 

Κανένα από τα συστήματα που επαγγέλλονται οι αρμόδιοι Υπουργοί δεν λειτουργεί στην πράξη και αυτό φάνηκε με την παράνομη λειτουργία της μονάδας αυτής.» είπε ο κ. Πεπόνης.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ