in ,

Λουκέτο απο τον Thomas Cook

Ο Thomas Cook προχωρά στο κλείσιμο ακόμη 50 καταστημάτων, που απασχολούν λίγο λιγότερους από 400 υπαλλήλους, μέχρι τον Μάρτιο του 2018.
Πρόκειται για τον «τελευταίο γύρο» λουκέτων στα καταστήματα – και τον μεγαλύτερο μετά το 2013, όταν η εταιρεία προχώρησε στο κλείσιμο 193 καταστημάτων σε κεντρικές αγορές – όπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία μέσα στον τελευταίο χρόνο, καθώς επανεξετάζει το δίκτυο λιανικής πώλησης.
Το προσωπικό ενημερώθηκε μόλις εχθές (Πέμπτη) και σήμερα (Παρασκευή).
Σύμφωνα με την εταιρεία, τα καταστήματα που επηρεάζονται είτε βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση με άλλα είτε βρίσκονται σε σημεία όπου η επισκεψιμότητα έχει μειωθεί τόσο ώστε επηρεάζει το κέρδος.
Το προσωπικό των καταστημάτων που βρίσκονται στην ίδια πόλη ή σε πολύ κοντινή απόσταση θα τεθεί υπό συζήτηση από τους αρμόδιους και θα γίνουν προσπάθειες ώστε οι περισσότεροι να τοποθετηθούν σε άλλα καταστήματα ή σε άλλο κλάδο της επιχείρησης.
Τα «λουκέτα» είναι άμεση συνέπεια της αύξησης των online κρατήσεων το 2017, κάτι που, όμως, φανερώνει πρόοδο στην πολυεστιακή στρατηγική της εταιρείας. Το 47% των πακέτων διακοπών κλείστηκαν σε κατάστημα, ενώ οι ηλεκτρονικές πωλήσεις στο Ην. Βασίλειο αυξήθηκαν κατά 27%.

Στροφή στο online

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του οικονομικού έτους τον περασμένο μήνα, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Peter Fankhauser, παραδέχτηκε ότι η στροφή προς την online αγορά γίνεται «ταχύτερα από το αναμενόμενο», επομένως η επιχείρηση πρέπει να «ακολουθήσει τους πελάτες και να είναι εκεί που περιμένουν  να είναι».
«Αν κάνουμε αυτή την αλλαγή τότε θα πρέπει να διαχειριστούμε αυτά τα καταστήματα με σκοπό το κέρδος. Εάν τα καταστήματα δεν είναι κερδοφόρα τότε πρέπει να ελέγξουμε αν θέλουμε να κρατήσουμε αυτό το κατάστημα ή να το κλείσουμε», συμπλήρωσε.
O Thomas Cook έκλεισε 84 καταστήματα από τον περασμένο Οκτώβριο φτάνοντας το σύνολο των καταστημάτων λιανικής στα 640 μετά τα τελευταία κλεισίματα.
Εκτός από τα καταστήματα που κλείνουν, η εταιρεία προχώρησε στο άνοιγμα δύο νέων καταστημάτων Discovery σε περιοχές με μεγάλη επισκεψιμότητα, όπως εμπορικά κέντρα, και ανακαίνισε 10 μέσα στον τελευταίο χρόνο.
Η διευθύντρια των λιανικών καταστημάτων και πελατειακών υπηρεσιών, Kathryn Darbandi, δήλωσε: «Επαναπροσδιορίζουμε συνεχώς το δίκτυο καταστημάτων μας σε ολόκληρο το Ην. Βασίλειο για να διασφαλίσουμε ότι προσφέρουμε το καλύτερο στους πελάτες της Thomas Cook και είναι σαφές ότι για να το πετύχουμε πρέπει να λειτουργήσουμε ως πραγματικά πολυεστιακή επιχείρηση. Απέναντι στους πελάτες μας είμαστε ένα και θα τους προσφέρουμε υπηρεσίες παγκόσμιας κλάσης, ανεξάρτητα από τον τρόπο που θα επιλέξουν να κάνουν κράτηση, είτε σε κατάστημα είτε online».
πηγη: money-tourism.gr