in , , , ,

Λουκάκης, "πράξαμε επι της ουσίας"

Οφείλω κατ’ αρχήν να επισημάνω ότι η φωτογραφία που εμφανίστηκε στο blog της Ανατολής και υπονοεί την ύπαρξη ρήξης ανάμεσα στη Δημοτική Τοπική Οργάνωση (ΔΗΜ.Τ.Ο.) Αγ. Νικολάου της Νέας Δημοκρατίας και στο βουλευτή κ. Πλακιωτάκη δεν αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα. Καμία ρίξη δεν υπάρχει, αντιθέτως υπάρχει αμοιβαία εκτίμιση και ειδικά ανάμεσα σε μένα και σε εκείνον.

 Τίποτα δε θα μπορούσε να διαρήξει την αδελφική φιλία που μας συνδέει, και η στήριξή μου στο πρόσωπό του, όσο και της ΔΗΜ.Τ.Ο. Αγ. Νικολάου, είναι κάτι παραπάνω από δεδομένη, όσο κι αν αυτό σε κάποιους δεν αρέσει. Ας μάθουν όλοι, ότι εγώ υπήρξα από τους πρώτους που τον στήριξαν και θα υπάρξω ο τελευταίος που θα τον εγκαταλείψει.
Το δεύτερο που οφείλω να επισημάνω είναι ότι δεν πιστεύω ότι ο κ. Πλακιωτάκης διαφωνεί με την ουσία της απόφασης της Δημοτικής οργάνωσης, που προτρέπει τον κόσμο να στηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Καρατσή. 
Εκτιμώ ότι η διαφωνία εστιάζεται στο διαδικαστικό κομμάτι και όχι στην ουσία και εν μέρει είναι κατανοητή, επειδή ομολογουμένως δεν προλάβαμε να τον ενημερώσουμε. 
Πέραν αυτού όμως, οφείλω να υπενθυμίσω ότι και στις πρόσφατες διεργασίες όσον αφορά τη στάση του κόμματος σε σχέση με την υποψηφιότητα του κ. Κων/νου Κουνενάκη, δεν ακολουθήθηκαν διαφορετικές διαδικασίες. 
Σε πρακτικό επίπεδο η υποστήριξη της ΔΗΜ.Τ.Ο. στην υποψηφιότητα του κ. Πανίκου Καρατσή είναι απολύτως συντεταγμένη με τα κριτήρια που θέτει το κόμμα μας για την επιλογή υποψηφίου δημάρχου, τα οποία λίγο ως πολύ αποτυπώνονται στην αρχική ανακοίνωση. 
Εκτός όμως απ’ αυτό, η ΔΗΜ.Τ.Ο. έλαβε πολύ σοβαρά υπ’ όψη την άποψη παλιών στελεχών της οργάνωσης, τα οποία και παρότρυναν υπέρ αυτής της απόφασης. Είναι όμως συντεταγμένη και με τη φωνή του κόσμου (Νεοδημοκρατών και μη), που μπορεί καθένας να αφουγκραστεί στις καθημερινές του συναναστροφές. 
Είναι η υποψηφιότητα που ο απλός κόσμος της Νέας Δημοκρατίας θεωρεί ότι μπορεί να εμπιστευθεί, ως αποτέλεσμα μιας σχέσης που χτίστηκε εδώ και πολύ καιρό.
Θεωρώ λοιπόν ότι η ΔΗΜ.Τ.Ο. έπραξε επί της ουσίας το σωστό εκφράζοντας τον απλό Νεοδημοκράτη, που εκείνο που αυτή τη στιγμή θέλει, είναι να δει ένα θετικό αποτέλεσμα για τον τόπο.
Γιάννης Λουκάκης
Πρόδρος ΔΗΜ.Τ.Ο. Αγ. Νικολάου
Νέας Δημοκατίας