in ,

ΛΑΕ Λασιθίου: Καθεστωτικές και εκδικητικές πρακτικές από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ

Η κυβέρνηση με υπουργική απόφαση .στις 26/8/2016 είχε τοποθετήσει έναν συνταξιούχο ιατρό και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ως αναπληρωματικό μέλος στο ΔΣ των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων ν. Λασιθίου.
Στην πρώτη συνεδρίαση του οργάνου, η διοικήτρια Μ. Σπινθούρη του απαγόρεψε να παρίσταται στις συνεδριάσεις εφόσον παρίσταται το τακτικό μέλος που αναπληρώνει, επικαλούμενη κάποια αναφορά στον κανονισμό λειτουργίας.
Απογοητευμένος ο συνταξιούχος ιατρός υπέβαλε αίτηση παραίτησης στις 2/11/12016.
Για 10 μήνες η παραίτηση δεν είχε γίνει δεκτή από την κυβέρνηση.
Μόλις όμως το συγκεκριμένο άτομο άσκησε δημόσια κριτική και εξέφρασε στις 1/9/2017 τη διαφωνία του με την ανακοίνωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου για θέματα υγείας, η κυβέρνηση προχώρησε στην αντικατάσταση του από το ΔΣ με μέλος της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ χωρίς επαγγελματική σχέση με το χώρο της υγείας.
Πρόκειται για ακόμα ένα περιστατικό που δείχνει τον καθεστωτικό και εκδικητικό τρόπο με τον οποίο ασκεί την κυβερνητική εξουσία η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που διαχειρίζεται το κράτος ως κομματικό φέουδο, και στοχοποιεί και προσπαθεί να φιμώσει κάθε φωνή που ασκεί δημόσια κριτική στα πεπραγμένα της. Άξιοι μαθητές του ΠΑΣΟΚ και σ αυτό….
Αισθανόμαστε την ανάγκη, πρώτοι εμείς, ως πρώην μέλη ενός χώρου που προδόθηκε και πρόδωσε κυριολεκτικά κάθε έννοια δημοκρατίας και αριστερής κουλτούρας που σμιλεύτηκε σε βάθος αιώνων και αγώνων, να καταδείξουμε και να καταγγείλουμε τον συνεχιζόμενο κατήφορο που αρχίζει πλέον να ακουμπάει και τις μικρές μας κοινωνίες, στο βωμό της καρέκλας και της εξουσίας.
Γραφείο Τύπου ΛΑΕ ν. Λασιθίου