in , , ,

Λάσπη, απο τώρα?

“Έκπληκτος συνάντησα χθες τον συνεργάτη μου κ. Μαρίνο Ιωάννη , ο οποίος μεταξύ άλλων μου ανέφερε ότι γνωστός συμπολίτης μας του έκανε έντονα παράπονα για το γεγονός ότι προσέβαλα την οικογένεια του και μάλιστα σε Δημοτικό Συμβούλιο.
Με μεγαλύτερη δε έκπληξη άκουσα τον συνεργάτη μου να μου αναλύει τον χαρακτηρισμό που προσέδωσα, ο οποίος μάλιστα είχε και πολιτικό προσδιορισμό.

 Ξεπερνώντας τον αρχικό μου αιφνιδιασμό και ενώ ο συνεργάτης μου με ειδοποίησε ότι ο συμπολίτης μας θα επικοινωνούσε – κάποια στιγμή – μαζί μου , εγώ ζήτησα απο τον συνεργάτη μου να βρει το τηλέφωνο ώστε να επικοινωνήσω εγώ άμεσα μαζί του.

Αλλωστε δεν είχα να φοβηθώ για κάτι. Πραγματικά σήμερα επικοινώνησα μαζί του ο οποίος μου επαλήθευσε τους ισχυρισμούς του συνεργάτη μου και μάλιστα ήταν αρκετά εκνευρισμένος μαζί μου λόγω της προσβολής που – απο πληροφορίες του – έκανα στην οικογένεια του.

 Η έκπληξη απο την πλευρά μου ήταν μεγαλύτερη όταν τον άκουσα να μου λέει ότι οι πληροφορίες αυτές είχαν διασταυρωθεί και προφανώς η διασταύρωση αυτή είχε γίνει μέσω Δημοτικών Συμβούλων παρόντων στην συνεδρίαση.

 Είναι προφανές ότι αδυνατώ να πιστέψω ότι κάποιοι επιβεβαίωσαν γεγονότα χωρίς να είναι παρόντες. Βέβαια ποτέ μη λές ποτέ. Αφού λοιπόν άκουσα τα πάντα , τον παρακάλεσα να με ενημερώσει πότε περίπου έγινε η συνεδρίαση αυτή , όπου εγώ έκανα την συγκεκριμένη αναφορά.

Για την συνεδρίαση αυτή δεσμεύτηκα ότι θα ζητήσω εγώ προσωπικά τα πρακτικά της συνεδρίασης απο τον Δήμο Αγίου Νικολάου , θα τα παραδώσω στον ίδιο και στην συνέχεια θα περιμένω να δώ ποιοί είναι αυτοί που πραγματικά “βρωμίζουν” με την παρουσία τους τον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου , πετώντας λάσπη στον ανεμιστήρα. Δυστυχώς για τους περισσότερους είμαι γνωστός σε αυτήν την πόλη.

Ολοι γνωρίζουν ότι πάντα είχα και θα εξακολουθήσω να έχω το θάρρος της άποψης μου. Δεν θα επιτρέψω όμως σε κανένα – εν όψει ή μη εκλογών – να αρχίσει διαδικασία συκοφαντικής δυσφήμισης προς εμένα. Ποτέ δεν μίλαγα ή δεν θα μιλάω πίσω απο παραβάν – άλλωστε και λόγω μεγέθους σωματικού αμφιβάλλω αν μπορεί να με καλύψει.

 Δυστυχώς για κάποιους υπάρχουν επίσημα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου τα οποία και θα επικαλεσθώ άμεσα. Δυστυχώς επίσης σε αυτήν την πόλη δεν έχουμε μάθει να έχουμε το θάρρος της γνώμης μας και προσπαθούμε με κάθε τρόπο να συκοφαντίσουμε ανθρώπους που ασχολούνται με τα κοινά απο χόμπι και μάλιστα χάνοντας χρόνο απο τον ήδη ελάχιστο χρόνο τους. Στρουθοκαμηλίζουμε και ξέρουμε να το κάνουμε σωστά.

Τώρα επίσης καταλαβαίνω γιατί δεν μεταδίδονται ζωντανά οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, Εγώ προσωπικά δεν έχω τίποτα να φοβηθώ αφού λέω προς τα έξω ακριβώς όσα γίνονται εκεί. Κάποιοι άλλοι όμως μεταφέρουν τελείως διαφορετική εικόνα εκμεταλλευόμενοι το γεγονός του ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως κάλυψη πλην των πρακτικών , όποτε και αν θυμηθούμε να τα υπογράψουμε.

Ηθελα πραγματικά να γράψω τις λίγες αυτές γραμμές γιατί διαφορετικά θα έσκαγα. Είναι ανεπίτρεπτο να συμβαίνουν τέτοια πράγματα και προκαλώ όποιον με έχει ακούσει να λέω το ελάχιστο , όχι μόνο για τον συγκεκριμένο συμπολίτη αλλά και για οποιονδήποτε άλλο να βγεί και να τοποθετηθεί δημόσια και επώνυμα , όπως κάνω εγώ αυτήν την στιγμή.”

Γουναλάκης Γιώργος
Πολιτικός Μηχανικός / Project Manager
gounalakis@europlan.gr