in , ,

Κώστας Ζαχαριας: μία η ελπίδα για να σωθούμε όλοι μαζί

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Ζαχαριάς

Ο πρόεδρος του συλλόγου εστίασης και διασκέδασης  Αγ Νικολάου δημοσιοποιεί το κείμενο που ακολουθεί

 

Κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει ότι όλα αυτά τα χρόνια η παγκόσμια επιτυχία που σημειώνει ο Ελληνικός τουρισμός και η εστίαση βασίζεται σε όλους όσους με ευθύνη τον υπηρετούν μεταλαμπαδεύοντας το γνώρισμα του Ξένιου Διός από αρχαιότατων χρόνων. Όλοι αυτοί όπου με αγάπη αγκάλιασαν τον Ελληνικό αμπελώνα, τους αγρότες, όλους τους παραγωγούς ποτών και μπύρας στην επαρχία και παραγωγούς που χαιρόμαστε να καμαρώνουμε και να τους τιμάμε για την εντοπιότητα των προϊόντων τους. Τα τελευταία χρόνια περισσότερο απο ποτέ, η εστίαση έχει αγκαλιάσει και προωθήσει τα ποιοτικά προϊόντα μικρών και μεγάλων ελλήνων παραγωγών.

Η τωρινή συγκυρία μας έχει φέρει όλους αντιμέτωπους με μια ενδεχόμενη οικονομική κατάρρευση. Η αλυσίδα που μας ενώνει. παραγωγούς, προμηθευτές, εργαζόμενους, εστίαση, ξενοδοχεία, τις μεταφορές στο σύνολό τους καθώς και υποστηρικτικά επαγγέλματα είναι έτοιμη να σπάσει και οι αλυσιδωτές τραγικές επιπτώσεις θα ξεκινήσουν. Χρειάζεται στήριξη, σοβαρότητα και πειθαρχία από όλες τις πλευρές ώστε να διασφαλιστεί πρωτίστως η ασφάλεια όλων μας και η όσο το δυνατόν ομαλότερη επαναλειτουργία της αγοράς.

Ο μέσος όρος κατανομής προϊόντων διατροφής αφορά σε ποσοστό 75% στο HO.RE.CA στην Ελληνική οικονομία. Πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι επιβαρυντικά θα λειτουργήσουν φέτος η μικρή τουριστική σεζόν, τα επιπλέον μέτρα υγιεινής και ασφάλειας αλλά και η παντελής έλλειψη ρευστότητας και η συσσώρευση χρεών.

Η μόνη ελπίδα να διασωθεί σε ένα βαθμό η οικονομία είναι ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να κρατήσουμε την εφοδιαστική αλυσίδα ασφαλή και δυνατή, Για εμάς τους προμηθευτές ο ξένος και έλλληνας καταναλωτής, απο το μεγαλύτερο ξενοδοχείο μέχρι το καφενεδάκι στο μικρό χωριό, έρχεται σε επαφή με το προϊόν μας, το γνωρίζει, το αγαπά, το διαφημίζει.

Η βιωσιμότητά σας είναι αλληλένδετη και με τη δική μας βιωσιμότητα. ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟΙ. ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ τους προαναφερθέντες κλάδους και τα δίκαια αιτήματά τους, και θεωρούμε επιτακτική ανάγκη την ουσιαστική οικονομική στήριξή τους απο την κυβέρνηση για να συνεχιστεί η αλυσίδα που μας ενώνει όλους.

#menoumeoloimazi #Estiasigreece#εστιασε#estiase