in , , , ,

Κυριακή με ορθοπεταλιές και ενέργεια από τον αέρα.

Στο πλαίσιο του «Συμφώνου των Δημάρχων», ο Δήμος Αγίου Νικολάου αποσκοπώντας στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών σχετικά με τους τρόπους μείωσης του οικολογικού/ενεργειακού αποτυπώματος, τις δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις και τη χρήση των ΑΠΕ, διοργανώνει Ημέρα Ενέργειας για το Δήμο Αγίου Νικολάου.
Η Ημέρα Ενέργειας στο Δήμο Αγίου Νικολάου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5/6/2016, οπότε εορτάζεται και η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.  Θα είναι αφιερωμένη στην αιολική ενέργεια και στο ποδήλατο.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν:
α) στην περιοχή των Αλυκών Ελούντας (10.00 π.μ.) ανακαλύπτοντας μια σημαντική και αξιοποιήσιμη ανανεώσιμη πηγή ενέργειας της περιοχής μας: την αιολική ενέργεια. Αναλυτικά:

  • Από τις 00 έως και τις 11.00, με τη βοήθεια των Προσκόπων Αγίου Νικολάου – Ελούντας και προσωπικού του Δήμου Αγίου Νικολάου, θα γίνει επίδειξη κατασκευής παραδοσιακού χαρταετού με χρήση καλαμιών και χαρτιού.

Από τις 11.00 έως και τις 12.00, θα γίνει πέταγμα  χαρταετών, αυτών που κατασκευάσθηκαν αλλά και όσων φέρουν οι συμμετέχοντες.

  • Από τις 00 έως και τις 13.00 , ο κ. Μαυρικάκης Γιώργος θα έχει ανοιχτό τον Μύλο του στο Κανάλι και θα ξεναγήσει-εξηγήσει τον τρόπο αρχικής λειτουργίας του ως Αλευρόμυλο.
  • Από τις 00-13.00 μαζί μας θα είναι ο κ.Χατζάκης Γιώργος, Μηχανολόγος Μηχανικός, που θα παρουσιάσει την πρόταση του για την αναστήλωση του Αιολικού Πάρκου Οροπεδίου Λασιθίου με  διάτρητα ελαστικά πανιά, πρόταση που μπορεί να βρει εφαρμογή και στους ανεμόμυλους του Αγίου Νικολάου (περιοχή Λιμνών). Ο κ. Χατζάκης θα παρουσιάσει ένα υπό κλίμακα μοντέλο Ανεμόμυλου  και θα είναι διαθέσιμος να απαντήσει σε ερωτήματα όσων ενδιαφέρονται για την επαναλειτουργία των ανεμόμυλών τους.
  • Ταυτόχρονα με τις πιο πάνω δραστηριότητες ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Αγίου Νικολάου θα πραγματοποιήσει στον κόλπο της Ελούντας μια επίδειξη με τα σκάφη του.

β) στην πόλη του Αγίου Νικολάου (17.30) με προώθηση του ποδηλάτου ως εναλλακτικό – οικολογικό τρόπο μετακίνησης στην πόλη,  επίδειξη σωστής οδικής ποδηλατικής συμπεριφοράς και ποδηλατοδρομία.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει από το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στην περιοχή του Νοσοκομείου και θα περιλαμβάνει:
– Επίδειξη καλής οδικής συμπεριφοράς και ασφάλειας ποδηλατών από τον Ποδηλατικό Όμιλο Αγίου Νικολάου.
– Ποδηλατοβόλτα στην οποία θα ηγηθεί ο Ποδηλατικός Όμιλος Αγίου Νικολάου και η οποία θα καταλήξει στη Μαρίνα Αγίου Νικολάου. Όσοι ποδηλάτες επιθυμούν μπορούν να συμμετέχουν με τα ποδήλατά τους και τα μέσα προστασίας τους.
– Μουσική εκδήλωση στην Μαρίνα
Περισσότερα, στη σελίδα στο Facebook: Energy Day, Agios Nikolaos 2016
Από το Δήμο Αγίου Νικολάου
3 6 16 ημέρα-ενέργειας