in ,

Κυκλοφόρησε η εφημερίδα του Γυμνασίου Νεάπολης

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ
Το Γυμνάσιο μας προχώρησε στην έκδοση εφημερίδας με πολλά θέματα από την περιοχή και τη σχολική ζωή.
Την καλωσορίζουμε!!

Στο εισαγωγικό σημείωμα γράφει: ”Φέτος, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, γεννήθηκε και η ιδέα να εκδώσουμε τη δική μας σχολική εφημερίδα. Εμπνευστής ο κ. Αντώνης Σφούνης, ο Φυσικός μας και συνοδοιπόρος του σ’ αυτό το εγχείρημα η κ. Κατερίνα Γαλανάκη, η Φιλόλογός μας.
Με τη σκέψη πως το σχολείο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την κοινωνία στην οποία ανήκει και έχοντας την ανάγκη να διαχέουμε σ’ αυτήν όλα όσα συμβαίνουν μέσα στη δική μας σχολική κοινότητα, ως ένα είδος επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης, αρχίσαμε δειλά- δειλά να συντάσσουμε τα πρώτα μας άρθρα.


Σχολικές γιορτές και περίπατοι, εκπαιδευτικές εκδρομές, πολιτιστικά προγράμματα, συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες τοπικούς, παγκρήτιους και πανελλήνιους, αλλά και θέματα προβληματισμού, συνταγές και ανέκδοτα, γελοιογραφίες και σκίτσα κοσμούν τα φύλλα της πρώτης μας δημοσιογραφικής απόπειρας.


Ελπίζουμε να καταφέρουμε να σας δείξουμε με τον πιο απτό τρόπο πως σχολείο δε σημαίνει μόνο το αυτονόητο, την μετάδοση γνώσεων, δε σημαίνει μόνο την αυστηρή τήρηση του αναλυτικού προγράμματος, αλλά σημαίνει μια προσπάθεια για την ολόπλευρη καλλιέργεια του κάθε μαθητή, για την ευαισθητοποίησή, την ενημέρωση, τον προβληματισμό πάνω σε καίρια, πραγματικά ζητήματα της ζωής, μια προσπάθεια για ανάπτυξη κλίσεων και δεξιοτήτων, απαραίτητων για την ομαλή μελλοντική ένταξη στην κοινωνία και την πρόοδο σ’ αυτήν.


Ευχόμαστε να απολαύσετε την ανάγνωση των πρώτων μας άρθρων, ζητώντας βέβαια την κατανόηση σας, υποσχόμενοι πως διαρκώς θα βελτιωνόμαστε και θα προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.