in

Κορωνοϊός: Κλείνουν καφετέριες, ταβέρνες, εμπορικά κέντρα – 73 νέα κρούσματα σήμερα

Μένουν  ανοιχτά σούπερ μάρκετ -καταστήματα τροφίμων, delivery, φαρμακεία, ιδιωτικές επιχειρήσεις υγείας

Νέα αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, μετά τα 190 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα, ανακοίνωσε πριν από λίγο η κεβέρνηση.
Σύμφωνα με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης κλείνουν τα εμπορικά κέντρα, τα καφέ, μπαρ καφετερίες, εστίαση εκτός ντελίβερι και take away, βιβλιοθήκες, μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι, αθλητικές εγκαταστάσεις και κεντρα αισθητικής
 
Σε δηλώσεις του νωρίτερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανέφερε: «Μένουμε Σπίτι: Το πιο αποτελεσματικό μέτρο περιορισμού της επιδημίας, με την εμφάνιση συμπτωμάτων ίωσης, εάν δεν ανήκουμε σε ευπαθή ομάδα».
Παράλληλα, ζήτησε από όσους δεν ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να μην προσέρχονται στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας για να εξεταστούν για τον νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2 αν έχουν ήπια συμπτώματα, καθώς υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης της νόσου σε ευπαθείς ομάδες, αλλά και να εκτεθούν οι ίδιοι στον SARS-CoV-2 σε περίπτωση που δεν νοσούν ήδη.
«Δίνουμε προτεραιότητα για την εξέταση στους συμπολίτες μας με σοβαρή αναπνευστική νόσο, καθώς και σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας με χρόνια προβλήματα υγείας» δηλώνει εμφατικά ο υπουργός.