in ,

Κοντεύει 15Αύγουστους αλλά στον Γαργαδώρο είναι τέλη Μάη

Κοντεύει 15Αύγουστους αλλά στον Γαργαδώρο είναι τέλη Μάη


Κοντεύει 15Αύγουστος αλλά στην παραλία του Γαργαδώρου μοιάζει με τέλη Μαΐου. Ενώ όλες οι παραλίες του Δήμου βρίθουν από κόσμο, στη συγκεκριμένη επικρατεί ηρεμία. Σε πρόσφατη τοποθέτηση του, στο latofm, ο δήμαρχος δήλωσε ότι το πρόβλημα είναι η σκίαση, το οποίο λύθηκε με ομπρέλες δωρεάν προς τον κόσμο. Παρόλα αυτά η παραλία εξακολουθεί να μοιάζει με άδειο νταμάρι.
Στην ίδια συνέντευξη αναφέρει ότι, αν είχε πρόθεση ο Δήμος να δοθεί προς εκμετάλλευση η παραλία, θα ζητούσαν από τους όμορους επιχειρηματίες να βάλουν ομπρέλες και ξαπλώστρες. Η αλήθεια όμως είναι πως εφόσον δεν έχει παραληφθεί το λιμενικό αυτό, αντιδιαβρωτικό έργο, από την αρμόδια υπηρεσία, θεωρείται εργοτάξιο και δεν επιτρέπεται η παραχώρηση της χρήσης του. Εκτιμούμε ότι η ‘παραλαβή’ του έργου δεν θα γίνει εντός της φετινής σαιζόν, οπότε δεν υπάρχει η δυνατότητα να μπουν ομπρέλες και ξαπλώστρες. Ουσιαστικά ο Δήμος προχώρησε σε μια ‘εξυπηρέτηση’, με παλιές ομπρέλες, χωρίς συντήρηση ίσως, που είχε σε περίσσεια.
Μια άλλη λύση βρήκαν συμπολίτες μας φυτεύοντας αρμυρίκια στην παραλία. Είναι μια λύση οικονομική καθώς χρειάζονται ελάχιστη συντήρηση, οικολογική καθώς κινείται προς την αειφόρο ανάπτυξη και μείωση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής. Τέλος είναι προφανώς πιο καλαίσθητα. Χαιρόμαστε με αυτή την πρωτοβουλία και ελπίζουμε να είναι το έναυσμα για περαιτέρω φύτευση τέτοιων δεντρων.
Πέρα από τα παραπάνω, με τον νέο νόμο περί αιγιαλού και παραλίας, το δημοτικό συμβούλιο θα έχει την υποχρέωση να υποδεικνύει σε ποιές παραλίες του Δήμου θα παραχωρείται προς εκμετάλλευση η χρήση τους. Με τις προαναφερθέντες δηλώσεις του δημάρχου αναμένουμε ότι η παραλία του Γαργαδώρου ΔΕΝ θα είναι στη λίστα με τις παραχωρούμενες.

 

Ομάδα πολιτών