in ,

Κινέζοι συναντούν, Ζερβό.

Τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβό, θα επισκεφθούν αύριο Παρασκευή (27/2/2015) στις 10:30 το πρωί, μέλη κινεζικής αποστολής,  αποτελούμενης από τον Πρύτανη, Wu Qicui, καθώς και καθηγητές και φοιτητές του Πανεπιστημίου Hua Guang Photography and Culture Garden της πόλης Quanzhou.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, η κινεζική αντιπροσωπεία πραγματοποιεί αυτό το διάστημα με την υποστήριξη του Ε.Ο.Τ. επίσκεψη στην Κρήτη, με στόχο τη συγκέντρωση φωτογραφικού υλικού από τοπικά ήθη και έθιμα, με στόχο την δημιουργία σχετικής έκθεσης φωτογραφίας στην Κίνα.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός,ανέφερε:  « Τον τελευταίο καιρό υπάρχει έντονο ενδιαφέρον Κινέζων για την τέλεση συμβολικών γάμων και γενικότερα για τον γαμήλιο τουρισμό. Ήδη η δημοτική αρχή  στο πρόγραμμα φιλοξενίας που έχει ετοιμάσει (πεζοπορία στην πόλη, πάρκο λίμνης, εκκλησάκι λίμνης, Κιτροπλατεία,  Πλάκα Ελούντας, Σπιναλόγκα, ξενάγηση στο νησί, επίσκεψη στο Συνεταιρισμό λαδιού Κριτσάς, Συνεταιρισμός γυναικών Κριτσάς), αναμένεται να δώσει τη δυνατότητα στην Κινεζική αντιπροσωπεία να γνωρίσει χώρους φυσιολατρικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, που θα μπορούσαν όχι μόνο να φωτογραφηθούν από τους φοιτητές του εν λόγω Πανεπιστημίου, αλλά και να επιλεγούν μελλοντικά για την τέλεση γάμων.

Πρόκειται για μία πολύ ενδιαφέρουσα επίσκεψη, τόνισε ο κ. Ζερβός, ενώ ανέφερε ότι ήδη ο Δήμος έχει προετοιμαστεί αναλόγως, και αναμένεται να υπάρξει μια σοβαρή προσπάθεια φιλοξενίας. Θεωρείται βέβαιο-είπε- ότι με την στήριξη και των επιχειρηματιών της περιοχής αλλά και με άλλες ενέργειες που θα ακολουθήσουν, θα κάνουμε ένα σωστό βήμα για να μπούμε δυναμικά ως προορισμός, στο χάρτη της ειδικής αυτής  δράσης του τουρισμού και να διεκδικήσουμε το κομμάτι που μας αναλογεί.

Η  Ελλάδα και η Κίνα επεσήμανε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, είναι δυο από τις χώρες με τους αρχαιότερους πολιτισμούς και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο πολιτισμός μας δεν είναι μόνο η εθνική μας ταυτότητα, αλλά και το διαβατήριό μας για τον κόσμο !