in ,

Κείμενο ΔΥΝΑΤΟ γιατί λέει αλήθειες

Ο καθηγητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τον Αγιο Νικόλαο Γιώργος Γαλανάκης αμέσως μετά την ανακοίνωση των βάσεων έγραψε ένα κείμενο ΔΥΝΑΤΟ γιατί απλά η πρόσφατη αυτή εξέλιξη με τους μαθητές που πέρασαν σε σχολή χωρίς να έχουν γράψει ικανοποιητικά καλά καταγράφει μια νέα πραγματικότητα  ΚΑΘΟΛΟΥ καλή.

 

“Σήμερα και τυπικά κλείνει, μετά την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής άλλη μια φροντιστηριακή χρονιά για εμάς. Μια χρονιά που τα αποτελέσματα μας δικαίωσαν και δικαίως αισθανόμαστε υπερήφανοι για τους μαθητές μας. Τους ευχόμαστε καλές σπουδές, καλή φοιτητική ζωή και καλή συνέχεια σε αυτά που θα επιλέξουν να κάνουν στη ζωή τους.

Ταυτόχρονα όμως πρέπει να γνωρίζουν και το έζησαν και στις εξετάσεις ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο. Δεν συγκεντρώνεις 19000 μόρια κατά τύχη, ούτε 5000 μόρια από ατυχία. Οι μαθητές που συμμετείχαν στις πανελλήνιες το ξέρουν πάρα πολύ καλά. Επομένως η προσπάθεια που έχουν ξεκινήσει πρέπει να είναι διαρκής με γνώμονα την προσωπική τους στοχοπροσήλωση.

Σήμερα βέβαια δεν μπορεί και δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη η κατρακύλα στην οποία οδηγήθηκε η παροχή παιδείας στα παιδιά μας.
Πόσο υπερήφανοι μπορούν να είναι σήμερα, αυτοί που με τις επιλογές τους οδήγησαν μια νεολαία να εισέρχεται στο Πανεπιστήμιο με βαθμολογία πολύ κάτω από τη βάση;
Από αυτά τα παιδιά ΟΧΙ με δική τους ευθύνη, ένας πολύ μικρός αριθμός θα καταφέρει να τελειώσει τη σχολή του. Βέβαια στην Ελλάδα …..ζούμε.

Πόσο καλά αισθάνονται σήμερα αυτοί που θεσμοθέτησαν την “ελάσσονα προσπάθεια’ στέλνοντας έτσι το μήνυμα στα παιδιά των 18 ετών ότι “εντάξει δεν χρειάζεται να προσπαθήσω και πολύ”; Αλήθεια σκέφτηκαν πόσο μεγάλο κακό έχουν κάνει σε αυτά τα παιδιά; Η δεν τους απασχόλησε ποτέ;

Εκείνο πάντως που είναι προδήλως φανερό είναι ότι θα πρέπει άμεσα να υπάρξουν ριζικές αλλαγές. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί άλλο. Είναι καταφανώς σε βάρος των παιδιών μας, της κοινωνίας μας και προφανώς της χώρας μας.”