in

Καφέ και…τέχνη.

Μια νέα απόπειρα γνωριμίας με την Τέχνη και έμμεσης μύησης στην καλλιτεχνία και στην αισθητική, επιχειρεί το Καφέ Palazzo, στον Άγιο Νικόλαο, μετατρεπόμενο σε «αίθουσα τέχνης και εκδηλώσεων». Επιδίωξη των ιδιοκτητών της επιχείρησης είναι να μετατρέψουν το χώρο σε «art hall», φιλοξενώντας καλλιτέχνες και εικαστικούς δημιουργούς, φωτογράφους, συλλέκτες αλλά και μουσικά σχήματα, για να παρουσιάσουν τις δημιουργίες και συλλογές τους στο κοινό, που «χαλαρά» θα απολαμβάνει καθημερινά τον καφέ και το ποτό του στο χώρο αυτό.
Η ιδέα ήταν της Μαρίας Δερμιτζάκη, ανθρώπου που ασχολείται με τα καλλιτεχνικά δρώμενα και τον πολιτισμό στην πόλη. Μας μίλησε με θέρμη για το ερέθισμα και την ιδέα, να μετατρέψει το χώρο αυτό σε αίθουσα φιλοξενίας της καλλιτεχνικής δημιουργίας.
Η αίθουσα τέχνης του «Palazzo Cafe» ξεκίνησε ήδη με τη φιλοξενία μιας σειράς έργων του Αγιονικολιώτη ζωγράφου Άγγελου Σπάρταλη. Πρόκειται για εννέα έργα της περιόδου 2010 – 2014, όλα ελαιογραφίες μικρών και μεσαίων διαστάσεων, εμπνευσμένα από την κλασική ελληνική τέχνη και τις θρησκευτικές παραδόσεις μας.
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

www.anatolh.com