in ,

Κατεπείγουσα έρευνα του εισαγγελέα για τα κρούσματα κορωνοϊού στην κλινική στο Περιστέρι

Προκαταρκτική εξέταση, σύμφωνα με το cnn.gr, για την κλινική στο Περιστέρι, διετάχθη από εισαγγελέα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, για να αναζητηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των υπευθύνων της ιδιωτικής κλινικής όπου ασθενείς και υπάλληλοι διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.
Ειδικότερα σύμφωνα με τον ιστότοπο εντολή για την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης έδωσε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Βαγγέλης Ιωαννίδης, για την υπόθεση των κρουσμάτων κορωνοϊού σε ασθενείς και νοσηλευτικό προσωπικό, που εντοπίστηκαν στην ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι «Ταξιάρχαι».
Ο εισαγγελέας, με άμεση παρέμβαση μετά την ενημέρωση για το θέμα της κλινικής, έδωσε εντολή για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με την μορφή κατεπείγοντος, προκειμένου να διαπιστωθεί αν προκύπτουν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες υπευθύνων της ιδιωτικής κλινικής.
Στο πλαίσιο της έρευνας, σύμφωνα με την εισαγγελική εντολή, θα αναζητηθεί εάν υπήρξε παραβίαση των μέτρων πρόληψης για την διάδοση ασθενειών, που προβλέπονται στο άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα.
Παράλληλα, ο κ. Ιωαννίδης ενημερώνεται διαρκώς και για την περίπτωση δεύτερης ιδιωτικής κλινικής, στα νότια προάστια, όπου φαίνεται να εντοπίστηκε κρούσμα και αναμένεται να παρέμβει εφόσον κριθεί ότι η υπόθεση πρέπει να διερευνηθεί.
Νωρίτερα, μιλώντας σε αυστηρό τόνο, Σωτήρης Τσιόδρας και Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκαν στα κρούσματα κορωνοϊού στις δύο ιδιωτικές κλινικές.
Κατά τη σημερινή του ενημέρωση ο κ. Χαρδαλιάς μάλιστα τόνισε χαρακτηριστικά ότι σε δύο περιπτώσεις δεν υπήρχε επαγρύπνηση από υγειονομικούς και τόνισε ότι υπήρξε η απρόσεκτη συμπεριφορά από λίγους κοστίζει σε όλους.
Ο Νίκος Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε πως οι επιστημονικοί υπεύθυνοι θα ελεγχθούν και ποινικά για τυχόν ευθύνες που έχουν. «Δεν υπάρχουν εκπτώσεις για όσους διαχειρίζονται την ανθρώπινη ζωή», τόνισε.
neakriti.gr