in ,

Καταψηφίστε το νομοσχέδιο, ζητούν οι δάσκαλοι απο τους βουλευτές

«Ανοιχτή επιστολή προς τους Βουλευτές του Νομού Λασιθίου»
 
Κύριοι βουλευτές,
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεραμβέλλου-Οροπεδίου, εκ μέρους των μελών του Συλλόγου και συντασσόμενο με τον κλάδο,  απαιτεί την άμεση απόσυρση του Νομοσχεδίου που έχει κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή από το Υπουργείο Παιδείας, με το οποίο ουσιαστικά απαξιώνει την προϋπηρεσία και το πτυχίο και οδηγεί σε ένα αέναο κυνήγι τίτλων και προσόντων με όρους ανισότητας.
Μετά και την έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Αγίου Νικολάου την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019 ζητάμε:
 

  • Από τον κυβερνητικό βουλευτή να καταψηφίσει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για το νέο σύστημα διορισμών δείχνοντας στην πράξη ότι διαφωνεί κι ότι τάσσεται στο πλευρό των εκπαιδευτικών και στηρίζει το δίκαιο αίτημα τους .

 

  • Από τον βουλευτή της αντιπολίτευσης να καταψηφίσει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και ο ίδιος προσωπικά το νομοσχέδιο ταφόπλακα για χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, να ταχθεί στο πλευρό των χιλιάδων εκπαιδευτικών που βρίσκονται στους δρόμους τις τελευταίες μέρες στις μαζικότερες κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών και να επαναπροσδιορίσει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τη θέση του γύρω από το σύστημα διορισμών, μετά και τις τελευταίες δηλώσεις του υποψήφιου Πρωθυπουργού σε κεντρικό τηλεοπτικό δίκτυο .

Καλούμε τους βουλευτές του Ν. Λασιθίου να πάρουν ξεκάθαρη θέση .
Οι εκπαιδευτικοί όλου του νομού,  οι γονείς των παιδιών μέσα από τα συλλογικά τους όργανα  και πλήθος κόσμου, συλλόγων και φορέων ήταν παρόντες στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο την Δευτέρα 14/1/2019 στον Αγ. Νικόλαο, δείχνοντας ότι η παιδεία είναι υπόθεση όλων .