in ,

Καταπέλτης ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων του νομού Λασιθίου, αισχροκερδούν όσοι πωλούν αρνί κατσίκι πάνω από τα 11 – 12ευρώ (άκουσέ το)

Η τοπική αγορά είναι υπερπλήρης τόσο σε αρνί – κατσίκι και σε όλα τα τυροκομικά προϊόντα που παράγονται από τους κτηνοτρόφους της Ανατολικής Κρήτης.

Ο Γιάννης Μπρόκος πρόεδρος των κτηνοτρόφων μίλησε το πρωί της Τετάρτης 22 Δεκεμβρίου στην εκπομπή παμε αέρα το Θάνο Κορομπύλια στον 104

Σχολίασε το θέμα της δυσκολίας του επαγγέλματος, την αύξηση της ενέργειας που έχει αυξήσει πάρα πολύ το κόστος παραγωγής, την απουσία νέων επαγγελματιών από το συγκεκριμένο κλάδο Από τη στιγμή που συνειδητοποιούν ότι το επάγγελμα αυτό μόνο δυσκολίες έχει χωρίς επί της ουσίας να αφήνει κάποιο κέρδος στον παραγωγό.

Σσε ότι αφορά την εορταστική αγορά είπε ότι υπάρχουν πάρα πολλά αρνιά, λιγότερα κατσίκια, άριστα τυροκομικά προϊόντα και κάλεσε τους καταναλωτές να είναι προσεκτικοί.

Στις τιμές δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν καταστήματα που να πωλούν πάνω από 11 και 12 ευρώ το κρέας τη συγκεκριμένη περίοδο, όποιος το κάνει αισχροκερδεί, είπε.

ακούστε εδώ τον διάλογο από τη ροή της εκπομπής.