in

Καταδικάστηκαν οι 5 "νταήδες" Χρυσαυγίτες

Ένοχοι κρίθηκαν από το τριμελές πλημμελειοδικείο Λασιθίου  χθες στη  Νεάπολη και οι 5 Έλληνες που είχαν επιτεθεί και τραυματίσει 3 αλλοδαπούς από το Πακιστάν τον Φεβρουάριο του 2013 στο χωριό Βαϊνιά στην Ιεράπετρα.
Το δικαστήριο δεν δέχθηκε κανένα ελαφρυντικό στοιχείο για τους κατηγορούμενους οι οποίοι ανήκουν στην Χρυσή Αυγή και μάλιστα κατηγορούνται επίσης και για την σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, υπόθεση που εκκρεμεί στον Άρειο Πάγο.  Μόνο στον έναν αναγνώρισαν ειλικρινή μεταμέλεια από την στιγμή που από την πρώτη στιγμή είχε παραδεχθεί την συμμετοχή του στην Χρυσή Αυγή.
Οι 5 ένοχοι, Π.Γ, Δ.Α, Μ.Ε, Ψ.Ε και Γ.Σ κατηγορούνταν για απρόκλητη επίθεσης και σωματική βλάβη  και για παράβαση του άρθρου για την συμμετοχή και  σύσταση συμμορίας.
Μετά την απόφαση του δικαστηρίου ο δικηγόρος των αλλοδαπών Μανόλης Καλαϊτζάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του για το αποτέλεσμα το οποίο και στα μπορεί όπως είπε να γίνει παράδειγμα προς αποφυγή σε όσους άλλους επίδοξους πολίτες που θέλουν να επιβάλουν με τρόπους αντιδημοκρατικούς, βίαιους και απάνθρωπος την δική τους βούληση στους άλλους.
 
ΘΑΝΟΣ Κ.