in , ,

Ιερόσυλοι βεβήλωσαν το εκκλησάκι της Αγίας Πελαγίας

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της Παχειάς Άμμου και της ευρύτερης περιοχής για τα όσα πρωτοφανή για την τοπική κοινωνία συνέβησαν στο εκκλησάκι της Αγίας Πελαγίας, το οποίο βρίσκεται κοντά στον γνωστό αρχαιολογικό χώρο των Γουρνιών.
Όπως αποκαλύφθηκε, ιερόσυλοι πασάλειψαν  τις εικόνες με τα περιττώματα τους-είχαν αφοδεύσει μέχρι και πάνω στην Αγία Τράπεζα-ενώ προκάλεσαν φθορές. Όσοι αντίκρισαν τις νοσηρές εικόνες, δεν πίστευαν στα μάτια τους με κατοίκους να ενεργοποιούνται άμεσα για τον καθαρισμό του χώρου, λίγο μετά την αποχώρηση των αστυνομικών.
Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στο Λασίθι σε αντίθεση με τα αλλεπάλληλα περιστατικά που έχουν καταγραφεί την τελευταία διετία- με μία πολύμηνη  ανάπαυλα-σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο. Τα περιστατικά αυτά έχουν απασχολήσει εκτενώς τις διωκτικές Αρχές, έγιναν ενδελεχείς  έρευνες, υπήρξαν κάποιες εικασίες και συμπεράσματα για υπόπτους, όμως δεν κατέληξαν σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί εάν το περιστατικό της Παχιάς Άμμου συνδέεται με τα περιστατικά του Ηρακλείου, κάτι που αναμένεται να ερευνηθεί.
ΠΗΓΗ: radiolasithi.gr