in , , , ,

Καρατσή, Ζερβό, Κουνενάκη, ή την βοήθεια του κοινού;

Συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει σήμερα Δευτέρα η Νέα Δημοκρατία στον Αγιο Νικόλαο, προκειμένου να εξετάσει την στάση της στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Στο εσωτερικό υπάρχει έντονη αντιπαράθεση για το τι μέλλει γενέσθαι. Υπάρχουν αυτοί οι οποίοι συνεργάστηκαν με τον Δημήτρη Κουνενάκη, αυτοί που υποστηρίζουν λύση Αντώνη Ζερβού, άλλοι Πανίκου Καρατσή, ενώ υπάρχουν και κάποιοι που επιθυμούν υποψήφιο από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας.
Ολες οι προτάσεις έχουν σφοδρούς υποστηρικτές και πολέμιους, με αποτέλεσμα να έχουν αναπτυχθεί φυγόκεντρες δυνάμεις. Ως γνωστόν, το παρελθόν φυγείν αδύνατον.

Σίγουρο είναι πως η Νέα Δημοκρατία με την στάση της στις προηγούμενες εκλογές έχασε ένα μεγάλο πλεονέκτημα που έχει σε όλες τις προηγούμενες αναμετρήσεις. Η βολική για την τοπική ηγεσία της ΝΔ, βοηθήθηκε και από τη στάση που κράτησε η ΔΗΣΥ, της Ντόρας Μπακογιάννη.

 Η απειρία των νέων στελεχών, η απουσία πολιτικού σχεδιασμού και της ανθρωπογεωγραφίας του δήμου, οι συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, ο παραγοντισμός και η απομόνωση έμπειρων στελεχών που είχαν χειριστεί ανάλογα θέματα κατά το παρελθόν, έχουν δημιουργήσει σήμερα μάλλον ανυπέρβλητα εμπόδια.

Η πρόταση για υποψηφιότητα από τον χώρο, συναντά κλειστές πόρτες και έχουν αποτανθεί στην κεντρική διοίκηση του κόμματος, ευελπιστώντας ότι θα καταφέρουν να κάμψουν τις αντιρρήσεις.
Υπάρχουν και αυτοί που «επενδύουν» σε προτάσεις σίγουρα χαμένες, στοχεύοντας σε αποτυχία για ιδιοτελείς σκοπιμότητες.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης και της προχειρότητας, είναι πως η προηγούμενη κουβέντα (ουσιαστικά δημόσια) έγινε την ημέρα των Φώτων σε καφετέρια της πλατείας, παρουσία και του βουλευτή Λασιθίου κ. Πλακιωτάκη.

Σε ότι αφορά τις λύσεις, ελάχιστα είναι τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να έχουν πιθανότητα να διεκδικήσουν με αξιώσεις τον δήμο. Οχι πάνω από 2-3. Ομως με την πολυδιάσπαση και την αδυναμία ελέγχου του κομματικού μηχανισμού, ακόμα και αυτά, το πιθανότερο είναι να αποτύχουν. Αυτό βολεύει τους άλλους 3 υποψηφίους, που ως γνωστόν κατέρχονται ως ανεξάρτητοι όλοι τους, άσχετα με το τι πραγματικά συμβαίνει.

Συμπερασματικά, λίγα μπορεί να περιμένει κανείς. Το πιθανότερο είναι πως η συνεδρίαση γίνεται για την τιμή των όπλων. Αλλωστε, φήμες λένε πως ήδη ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ έχει εκφράσει ανεπίσημα την στήριξη του σε υποψήφιο. Οπως επίσης, τέως Πρόεδρος ΝΟΔΕ και πολιτευτής της ΝΔ, στηρίζει τον νυν δήμαρχο, παρότι ως γνωστό ουσιαστικά στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ του οποίου είναι και μέλος. Ανάλογη στήριξη έχουν και οι λοιποί υποψήφιοι και δεν είναι λίγοι αυτοί που ήδη έχουν δεσμευτεί απέναντι τους, οδηγώντας ουσιαστικά την συνεδρίαση σε φαρσοκωμωδία, αφού σε μικρό τόπο ζούμε και λίγο-πολύ όλα μαθαίνονται.

Οι περισσότεροι λοιπόν προσέρχονται στη συνεδρίαση, ελπίζοντας ο καθένας (και η κάθε ομαδούλα) πως θα καταφέρει να συμπαρασύρει και τους υπόλοιπους στην δική του προτίμηση.

πηγη http://blog.mirabelo.gr/