in ,

ΚΑΠΗ στον Μακρύ Γιαλό;

Εξετάζεται η δημιουργία ΚΑΠΗ στη Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού
 
Η δημιουργία Κέντρου Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων στην Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού  ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν κατά την επίσκεψη στην περιοχή του προέδρου του ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α του Δήμου Ιεράπετρας, κ. Μανώλη Γεωργαλάκη και τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον αντιδήμαρχο, κ. Μανώλη Βρυγιωνάκη και τη σύμβουλο, κα. Κική Χασάπη Φρονιμάκη.
 
Όπως αναφέρθηκε, στο σχεδιασμό της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α, μετά την ίδρυση παραρτήματος Μουσικής Σχολής που δημιουργήθηκε τα προηγούμενα χρόνια και τη λειτουργία του ΚΔΑΠ, είναι η δημιουργία στην περιοχή δομής για τη στήριξη της τρίτης ηλικίας, καλύπτοντας έτσι το κενό που μέχρι σήμερα υπάρχει σ’ αυτόν τον τομέα.
 
Το θέμα συζητήθηκε και κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου στα γραφεία της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού στον Κουτσουρά παρουσία του αρμοδίου αντιδημάρχου, κ. Μανώλη Βρυγιωνάκη και της συμβούλου σε θέματα παιδείας, τουρισμού και πολιτισμού, κας. Κικής Χασάπη Φρονιμάκη. Παράλληλα, κατά τη συνάντηση πραγματοποιήθηκε και επίσκεψη στον βρεφονηπιακό σταθμό και το ΚΔΑΠ της περιοχής που στεγάζονται στο πρώην δημοτικό σχολείο του Μακρύ Γιαλού.
 
Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α, κ. Γεωργαλάκης στο αμέσως επόμενο διάστημα θα προχωρήσει η διαδικασία για τη σύσταση της νέας δομής, ενώ έχουν προγραμματιστεί όλες οι απαιτούμενες παρεμβάσεις για να καλυφθούν ανάγκες  υφιστάμενων στη περιοχή δομών, όπως ο βρεφονηπιακός, η Μουσική Σχολή και το ΚΔΑΠ.