in

Καμμένος: «Δεν πρόκειται να παραδώσω την αντιπροεδρία»

«Δεν θα παραδώσω την αντιπροεδρία», ξεκαθαρίζει ο Δημήτρης Καμμένος, απαντώντας στον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, που ζήτησε την παραίτησή του από την αντιπροεδρία του κοινοβουλίου, προκειμένου «να μην επιβαρύνει το Σώμα».

«Σέβομαι αφάνταστα τον ΠτΒ, παρά το ότι έχουμε άπειρες διαφορές. Δεν θα παραδώσω την αντιπροεδρία. Με διέγραψαν γιατί ψήφισα κατά συνείδηση να μη στείλω τον Κοτζιά στις Πρέσπες. Θέλω να δω ποιος θα γράψει την πρόταση μομφής, πώς θα την τεκμηριώσουν και πώς θα το χειριστούν πολιτικά. Δεν μπορούν να περιμένουν πάω με το κοπάδι. Όλοι πρέπει να πειθαρχούμε στη συνείδησή μας», υπογράμμισε μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα» στον ΣΚΑΪ.

«Δεν θα μπορούσα να αποστατήσω από τη συνείδησή μου και την εντιμότητα που με διακρίνει», σχολίασε τα σενάρια περί αποστασίας.

Με σκληρά λόγια μίλησε ο κ. Καμμένος και για τον νέο εκπρόσωπο Τύπου των ΑΝΕΛ, Θεόδωρο Τοσουνίδη: «Ο κ. Τοσουνίδης ήταν στον πάγκο και δεν τον ήξερε κανένα. Σηκώθηκε από τον πάγκο μια μέρα μετά την απομάκρυνση της Μανταλένας Παπαδοπούλου, που είναι από τη Μακεδονία.  Δεν ανοίγω συζήτηση με ανθρώπους που βρίσκουν καλή τη συμφωνία με την πΓΔΜ».

Σχολιάζοντας την απόφαση του Γιώργου Λαζαρίδη να ανεξαρτητοποιηθεί, ο κ. Καμμένος είπε: «Ο κ. Λαζαρίδης άργησε οικτρά. Ήταν εισηγητής και χειροκρότησε τον κ. Τσίπρα στην εισήγησή του».

Αναφερόμενος στην παραλίγο εισβολή στο γραφείο του Κώστα Κατσίκη και την ομολογία του «Ρουβίκωνα» ότι μέλη του βρίσκονταν πίσω από την απόπειρα, ο κ. Καμμένος είπε: «Ο «Ρουβίκωνας» ξεβράκωσε το πολιτικό σύστημα. Όσοι απειλούνται να καταγγείλουν όλες τις απειλές στην αστυνομία. Όταν ένας βουλευτής απειλείται κάνει δήλωση στην αστυνομία και όχι δημοσιογραφική δήλωση», ενώ εκτίμησε πως «αν έρθει το Σκοπιανό μέσα στον χρόνο, θα έχουμε αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό».

ΠΗΓΗ: newpost.gr