in , , , ,

Καμία ανοχή στους καταπατητές των αγροτικών δρόμων.

Τα δύο συνεργεία με τα μηχανήματα του Δήμου Αγίου Νικολάου βρίσκονται τις μέρες αυτές στην περιοχή της Νεάπολης με αποκλειστική τους φροντίδα τις συντηρήσεις και τον καθαρισμό της αγροτικής οδοποιίας που είναι σαν καθημερινό σχεδόν εργαλείο στην χρήση πολλών πολιτών που ασχολούνται με την αγροτική παραγωγή και την καλλιέργεια. Όπως δήλωση στην ΑΝΑΤΟΛΗ η αρμόδια αντιδήμαρχος Αφροδίτη Βαρκαράκη  το ένα συνεργείο ξεκίνησε από την περιοχή της δεξαμενής και το άλλο από την περιοχή του Νίσπιτα με σκοπό να φρεσκάρουν και να καθαρίσουν όλους τους δρόμους της περιοχής οι οποίοι ευτυχώς, όπως η ίδια είπε δεν είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση από την στιγμή που η ανομβρία του χειμώνα δεν τους επιβάρυνε ιδιαίτερα.
 
«Οι έμπειροι χειριστές μας που γνωρίζουν πολύ καλά τους δρόμους στην περιοχή κάνουν σπουδαία δουλειά ενώ μετά το πέρας των εκδηλώσεων της περίοδο στην περιοχή θα επέμβουμε ώστε να ρίξουμε και λίγο σκυρόδεμα σε σημεία που έχουμε εστιάσει ότι χρειάζεται.» είπε σημειώνοντας ότι φέτος οι υπηρεσίες του Δήμου θέλουν να έχουν ολοκληρώσει την επέμβαση τους στο μεγαλύτερο κομμάτι των δεκάδων χιλιομέτρων της αγροτικής οδοποιίας στην περιοχή. Είπε ακόμα ότι διανοίξεις σε δρόμους δεν κάνουν τα συνεργεία μόνο καθαρισμούς και συντηρήσεις ενώ αν οι κάτοικοι, χρήστες των δρόμων,  εκτιμούν ότι κάποια σημεία χρειάζονται επιπλέον εργασία είναι καλό να το προτείνουν στα συνεργεία. Αναφορικά με τους δρόμους που έχουν μπλοκαριστεί με συρματοπλέγματα είπε ότι σαν κίνηση αυτή είναι απαράδεκτη από μερίδα κτηνοτρόφων που  τοποθετούν περιφράξεις.
 
«Δύο χρόνια τώρα προσπαθούμε να τους συμμορφώσουμε, μερικοί το έχουν κάνει όσοι όμως δεν αποσύρουν αυτές τις περιφράξεις να ξέρουν ότι οι δρόμοι θα παραμείνουν ασυντήρητοι. Πλέον είναι στην ευθύνη των αγροφυλάκων να επέμβουν και των πολιτών να ενημερώσουν την τοπική κοινότητα και τον αντιδήμαρχο Κωστή Κοκκίνη σχετικά.» είπε  και τόνισε πως για να μπει μια τάξη θα πρέπει όλοι να συμβάλουν σχετικά και να συνειδητοποιήσουν ότι αν τώρα δεν καθαριστούν οι δρόμοι αυτό δεν θα γίνει ποτέ ξανά.
 
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ