in ,

Καλώ  τον δήμαρχο να σταθεί στο πλευρό μας.

Εύχομαι καλή επιτυχία και καλή δύναμη στο νέο τοπικό σύμβουλο της Δημοτικής Ενότητας Βραχασίου κ. Μανόλη Βαμβασάκη, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα στη θέση της παραιτηθείσας Κατερίνας Αστρουλάκη.

Ο κ. Βαμβασάκης είναι ένας επιτυχημένος επαγγελματίας ο οποίος δραστηριοποιείται στα όρια του δήμου, γνωρίζοντας τα προβλήματα που ταλανίζουν την ευρύτερη περιοχή, οπότε θεωρώ ότι θα έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία και επικοινωνία για το κοινό καλό του τόπου μας.

Εντωμεταξύ, αναβρασμός επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή του Σισίου καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι η δημοτική αρχή και συγκεκριμένα η ΔΕΥΑΝ αναζητά νέο χώρο για τη χωροθέτηση μονάδας βιολογικού καθαρισμού.

Για τον προτεινόμενο όμως χώρο υπάρχουν σφοδρές και δικαιολογημένες αντιδράσεις από κατοίκους, επιχειρηματίες και επαγγελματίες καθώς πρόκειται για μια περιοχή όπου δραστηριοποιούνται 10.000 κρεβάτια!

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σκοπεύουν να αγοράσουν οικόπεδο στη περιοχή ΧΑΝΙ ώστε να μεταφερθεί εκεί η μονάδα επεξεργασίας λυμάτων, εξελίξεις για τις οποίες δεν έχουμε την παραμικρή ενημέρωση.

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο , προκαλεί θύελλα αντιδράσεων και μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.  Προσωπικά, διαφωνώ για τα όσα σχεδιάζονται στη περιοχή μας και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη μας!

Τις ανησυχίες της τοπικής μας κοινωνίας μετέφερα τηλεφωνικά στον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ λόγω του ότι βρίσκομαι εκτός Κρήτης, τις τελευταίες μέρες.

Δυστυχώς, οι απαντήσεις που έλαβα προσωπικά δεν με ικανοποίησαν, για τον λόγο αυτό θα συγκαλέσω έκτακτη λαϊκή συνέλευση, παρουσία όλων των αρμοδίων, ώστε να πληροφορηθούμε για τα όσα σχεδιάζονται στη περιοχή μας ώστε να πάρουμε τις τελικές μας αποφάσεις.

Στην έκτακτη λαϊκή συνέλευση η οποία θα πραγματοποιηθεί προσεχώς (μετά από 15 μέρες) θα ακουστούν όλες οι απόψεις αλλά και οι προβληματισμοί δημοτών οι οποίοι μέχρι σήμερα γνώριζαν ότι η μονάδα επεξεργασίας λυμάτων είχε χωροθετηθεί (επί προεδρίας Κερούλη) σε μια απομακρυσμένη περιοχή όπου δεν υπήρχαν αντιδράσεις από πολίτες, επαγγελματίες και επιχειρηματίες.

Άραγε, τι άλλαξε και γιατί;  Υπάρχουν συμφέροντα πίσω από όλα αυτά;;; Γιατί δεν ενημερωθήκαμε;;;

Τα ερωτήματα είναι δεκάδες, όπως και οι νέες …πληγές που μάλλον κάποιοι θέλουν να μας ανοίξουν στην τουριστική μας περιοχή.

Το σίγουρο είναι ότι θα αντιδράσουμε.  

Καλώ  τον δήμαρχο να σταθεί στο πλευρό μας.

 

Πρόεδρος Δ.Ε. Βραχασίου

Γιώργος Φθενάκης