in ,

Και FAMILY YOGA στο Παιδικό Φεστιβάλ

 
 
Το 8ο Παιδικό Φεστιβάλ «με λένε ελπίδα» συγκεντρώνει όλη την (θετική) ενέργεια σε ένα εργαστήριο yoga για παιδιά (και γονείς)!
H yoga είναι είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος να αναπτύξουν οι μικροί μας φίλοι σημαντικές δεξιότητες σε ένα περιβάλλον από όπου απουσιάζει ο ανταγωνισμός και έχει σημαντικά πλεονεκτήματα για το παιδί! Αναπτύσσει το κινητικό, γνωστικό, συναισθηματικό και κοινωνικό τομέα σε κλίμα ενθάρρυνσης!
Εκτός από όλα τα παραπάνω, η γιόγκα μαθαίνει στο παιδί να αγαπά τον εαυτό του, να αναπνέει αργά και βαθιά, καλλιεργεί τη φαντασία και το ομαδικό πνεύμα και το παροτρύνει να σέβεται τη φύση, τα ζώα και το περιβάλλον!
Ειδικότερα, η family yoga(γονείς και παιδιά) βοηθάει στην βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ γονιών και παιδιών καθώς μαθαίνουν να υποστηρίζουν και να βοηθούν ο ένας τον άλλο, να συνεργάζονται μεταξύ τους , να ανακαλύπτουν δεξιότητες τους καταργώντας σε ένα βαθμό τις ηλικιακές διαφορές μεταξύ τους!
 
Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί νωρίς το πρωί της Κυριακής 18 Ιουνίου στην πλαζ ΕΟΤ με την καθοδήγηση της Ελευθερίας Μυλωνάκη Flower Kids Yoga Teacher του Flower  Kids Yoga School (Πιστοποιημενο Διεθνως απο τη RCYS-YoGA ALLIANCE)  και θα περιλαμβάνει συνδυασμό σε ζευγάρια (γονείς-παιδιά έως 5 ετών), ανάσες, παιχνίδια γνωριμίας,  ιστορίες φαντασίας, craft με πλάκες φελλού βασισμένα στο παραμύθι «πώς να πιάσεις ένα αστέρι» του Oliver Jeffers.