in , , , ,

Και το Λασίθι είναι Ελλάδα…δήλωση Δερμιτζάκη για ΤΕΙ

Όλα τα χρόνια του δικομματισμού και των μνημονιακών κυβερνήσεων ο νομός Λασιθίου υπήρξε ο φτωχός συγγενής της Κρήτης. Πλήρως εγκαταλελειμμένος, χωρίς έργα υποδομής, με ελλιπέστατο σύστημα υγείας, μακριά από τους πανεπιστημιακούς σχεδιασμούς.
Τα ελάχιστα τμήματα ΤΕΙ που λειτούργησαν χάρη στη στήριξη των τοπικών κοινωνιών, καταξιώθηκαν πλήρως και είχαν πετύχει τους στόχους τους. Το καταστροφικό σχέδιο «Αθηνά» και τη μπακαλίστικη λογική της τρόικα και των ντόπιων υποτακτικών της, ένα σχέδιο δίχως όραμα και προοπτική, ήρθε να διαλύσει και ότι υπήρχε στο Λασίθι.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ζήτησε να σταματήσει άμεσα η κατάργηση των τμημάτων ΤΕΙ του νομού μας κι αγωνιστήκαμε μαζί με το λαϊκό κίνημα σε όλες τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που έγιναν αλλά και μέσα στη Βουλή, ώστε να μη χαθούν κόποι, θυσίες αλλά και υποδομές και να σχεδιασθεί η αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο νομό μας με τη δημιουργία και νέων τμημάτων, μετά από διάλογο και προτάσεις των τοπικών κοινωνιών αξιοποιώντας τις δυνατότητες του τόπου μας και τις ανάγκες της Ελληνικής κοινωνίας.

Αποδείχτηκε και αποδεικνύεται και τώρα με τις απαράδεκτες παρεμβάσεις τους, ότι αυτοί που έφεραν το χάος και στην εκπαίδευση και οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή ήταν και παραμένουν πολύ επικίνδυνοι.

 Οι παρεμβάσεις τους έχουν έντονα τοπικιστικό χαρακτήρα, επιδιώκουν να χαϊδέψουν αυτιά ψηφοφόρων, χαρακτηριστικό της νοοτροπίας που ενστερνίζονται. Την ώρα που το ΤΕΙ Κρήτης συνολικά, αναστέλλει τη λειτουργία του λόγω της υποχρηματοδότησης που επιβάλλουν τα μνημόνια και η κυβερνητική πολιτική, βλέπουμε να ξεκινούν τοπικιστικές συγκρούσεις ανάμεσα στους υποστηρικτές των μνημονίων για να στραφεί το ενδιαφέρον αλλού.

Το ζήτημα πλέον είναι αν θα υπάρχει Δημόσια Εκπαίδευση στην πατρίδα μας. Το σχέδιο «Αθηνά» που συμβάλει στη διάλυση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης απλά πρέπει να καταργηθεί. Όμως και το Λασίθι, κύριοι της μνημονιακής συγκυβέρνησης είναι Ελλάδα.

Ο λαός αυτός που προσφέρει στην εθνική οικονομία και μέχρι πρότινος τον ξεγελούσατε συστηματικά, έχει δικαιώματα που του τα στερήσατε, προσφέροντας του αντί για την ανάπτυξη, την εγκατάλειψη. Αυτός ο λαός δεν θα σας αφήσει να συνεχίσετε το καταστροφικό έργο σας, το ξεπούλημα των πάντων οδηγώντας τον σε ανθρωπιστική κρίση.

Οι πολιτικές σας ημέρες μετρούν ήδη αντίστροφα.

Σε λίγο θα αποτελείτε παρελθόν.

Κωστής Δερμιτζάκης Βουλευτής Λασιθίου ΣΥ.ΡΙΖ.Α.