in ,

Και Σχολή Ξυλογλυπτικής απο την Ι.Μ.Π.Χ.

 
Ως γνωστόν στην Ιερά Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου λειτουργεί Σχολή Βυζαντινής Μουσικής, που είναι αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού (αριθμ. Φ.Ε.Κ. 1275, τ.2, 71996/1879).
Διευθυντής της Σχολής είναι ο πρωτοψάλτης κ. Αντώνιος Πλαΐτης, τον οποίον πλαισιώνουν εκλεκτοί συνεργάτες.
Η φοίτηση στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής είναι πενταετής. Στο τέλος κάθε διδακτικού έτους διεξάγονται προαγωγικές, πτυχιακές και διπλωματικές εξετάσεις, από επιτροπή που ορίζει το Υπουργείο Πολιτισμού.
Οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες της Σχολής, μετά την αποφοίτησή τους, έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν Πτυχίο η Δίπλωμα, με το οποίο μπορούν να διδάξουν ως καθηγητές σε μουσικά σχολεία ή ακόμη να αποκατασταθούν σε άλλους εκπαιδευτικούς οργανισμούς του ιδιωτικού τομέα.
Οι Σπουδαστές της Σχολής συγκροτούν Βυζαντινή Εκκλησιαστική χορωδία, που πραγματοποιεί μουσικές εκδηλώσεις.
Για πληροφορίες – εγγραφές για την Σχολή Βυζαντινής Μουσικής, μπορείτε να απευθύνεστε στον γραμματέα της Σχολής π. Εμμανουήλ Πατεράκη, στο τηλ. 6973612280.
Σας γνωρίζουμε, επίσης, ότι στην Μητρόπολή μας λειτουργεί Σχολή Αγιογραφίας, η οποία στεγάζεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Σελλινάρι και στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού, πόλεως Αγίου Νικολάου.
Στην Σχολή διδάσκεται η τέχνη της αγιογραφίας της Κρητικής Σχολής που μας κληροδότησε έργα απαράμιλλης τέχνης και έκφρασης.
Υπεύθυνος της Σχολής είναι ο π. Θεμιστοκλής Ματθαιάκης,  αγιογράφος, στον οποίο μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλ. 6991011979.
Επίσης, από εφέτος, θα λειτουργήσει και Σχολή Ξυλογλυπτικής, στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού, πόλεως Αγίου Νικολάου. Υπεύθυνος της Σχολής είναι ο κ. Νικόλαος Μάνεσης,  στον οποίο μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλ. 6976133477.
Ο Αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων και των τριών Σχολών θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου ε.ε. στις 6.00 μ.μ. στο Εκκλησιαστικό Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως.
εκ της Ιεράς Μητροπόλεως