in ,

Και οι πολύτεκνοι Λασιθίου στον πλευρό της εκκλησίας της Κρήτης

Οι Σύλλογοι Πολυτέκνων και Τριτέκνων όλης της Κρήτης συναντήθηκαν την Πέμπτη 03/01/2019 στο Ηράκλειο, μετά από πρόσκληση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου στην Αρχιεπισκοπή Κρήτης , προκειμένου να συντονίσουν από κοινού τη δράση και αντίδραση στην επικείμενη προωθούμενη από την Κυβέρνηση Αναθεώρηση του Συντάγματος, που προτείνει κατάργηση άρθρων που προβλέπουν τη Συνταγματική Προστασία της Οικογένειας και ειδικά της Πολύτεκνης οικογένειας στην Ελλάδα.
Από το Λασίθι παρόντες και σύσσωμοι, οι Σύλλογοι Πολυτέκνων Αγίου Νικολάου και Οροπεδίου Λασιθίου, Ιεράπετρας , Σητείας, οι Τρίτεκνοι Νομού Λασιθίου, καθώς και ο Νεοσυσταθείς Σύλλογος, στον Άγιο Νικόλαο, φροντίδας Μητρότητας, « Παναγία η Παντάνασσα» Επίσης, παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι από τους Συλλόγους Πολυτέκνων και Τριτέκνων του Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Χανίων.
Η συνάντηση έγινε υπό την προεδρεία του Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κου Κυρίλλου, με παρουσία του Νομικού Συμβούλου της ιεράς συνόδου Κρήτης, και του Προέδρου της Ένωσης συνδέσμου κληρικών της Εκκλησίας της Κρήτης.
Το Σύνταγμα είναι ο καταστατικός χάρτης του Ελληνικού κράτους και στο άρθρο 21 προτάσσει την Οικογένεια ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του έθνους. Και ο Γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Κράτους.
Οι Πολύτεκνες Οικογένειες και οι ανάπηροι , η νεότητα καθώς και το γήρας έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Κράτος. Το άρθρο 3 κατοχυρώνει την ορθόδοξη πίστη, και δεν μπορούμε να δεχτούμε θρησκευτική ουδετερότητα του Ελληνικού κράτους.
Οι μισθοί των Ιερέων-οι μόνοι που έχουν απομείνει στα χωριά και φυλάγουν Θερμοπύλες- θα πρέπει να παραμείνουν υπό την Κρατική Προστασία, αφού η μετατροπή τους σε επίδομα δεν διασφαλίζει μελλοντικά την παραμονή του, αφού ο όρος επίδομα καταργείται με μια απλή Διάταξη νόμου.
Όλα αυτά δεν γίνεται να διαγραφτούν και να καταργηθούν στο βωμό της παγκοσμιοποίησης ή του δήθεν προοδευτισμού, αφού η Υποβάθμιση του θεσμού της Οικογένειας και του Κλήρου έχουν διαπιστωτικό χαρακτήρα με αρνητικές προεκτάσεις, αφού δεν παράγουν Δίκαιο, καθώς ενδεχόμενη προσφυγή Πολιτών σε Διοικητικά Δικαστήρια, δεν θα Δικαιώνονται.
Η Εκκλησία της Κρήτης, το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης και οι Σύλλογοι Πολυτέκνων και Τριτέκνων Κρήτης στηρίζουν το Θεσμό της Πολύτεκνης Οικογένειας , και αποφασίστηκε όλοι μαζί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας , με ισχυρή Αντίδραση στην προσπάθεια της διάλυσης του θεσμού της Οικογένειας, αλλά και της υποβάθμισης του ρόλου της Ορθοδοξίας στην Ελλάδα. Θα ακολουθήσει κοινό ψήφισμα για τις επιμέρους αποφάσεις της Παγκρήτιας συνάντησης.
– Οι Συμμετέχοντες από το Σύλλογο Πολυτέκνων Αγίου Νικολάου και Οροπεδίου Λασιθίου Πρόεδρος Γιώργος Γενειατάκης Ταμίας Νίκος Σκουλικάρης