in ,

Και οι διακοπές στο σπίτι μια χαρά είναι…..

 
Πολλοί από εμάς ανήκουμε στην εσύ στην κατηγορία εκείνη που έχουμε δεχτεί μείωση μισθού ή ακόμη χειρότερα ψάχνουμε για δουλειά και τα οικονομικά πιέζουν πολύ. Το καλοκαίρι είναι εδώ και βλέπουμε να έχουν έρθει για διακοπές ξένοι και Έλληνες όμως τα δικά μας οικονομικά δεν βγαίνουν για ταξίδια όταν δε ξέρουμε ότι από την Κρήτη η κάθε μετακίνηση έχει κόστος την ίδια όμως στιγμή μήπως είναι καιρός να ανακαλύψουμε τον ίδιο μας τον τόπο κάνοντας διακοπές …σπίτι.
Ήρθε η ώρα για “staycation”, δηλαδή διακοπές στο σπίτι όπως το λένε στο εξωτερικό μια ακόμα ‘έκφραση που ο  νεολογισμός έχει αποδεχτεί και βγαίνει από τις λέξεις “stay” που σημαίνει “μένω” και “cation” από το “vacation” που σημαίνει “διακοπές”).
Οι χαλαρές μέρες στο σπίτι μπορούν κάλλιστα να γίνουν σαν σε διακοπές σε κάποιο ξενοδοχείο …..άσε που δεν έχουμε και το κουβάλημα σε βαλίτσες ούτε ουρές σε αεροδρόμια, λιμάνια και σταθμούς. Δεν έχουμε ούτε καν διόδια ή πρόβλημα με χάρτες και τοποθεσίες εντελώς άγνωστες.
Οι συμβουλές απλές και ….οι διακοπές στο ….σπίτι ξεκινούν
Ξεκινάμε διαμορφώνοντας τον χώρο μας που δεν είναι άλλος από το σπίτι μας ας νοιώσουμε όμως ότι έχουμες πάει κάπου αλλού!
Για αρχή μην ασχολείσαι με το ρολόι σου! Βγαλ’το, ξεχασέ το! Δεν σε κυνηγάει κανείς, έχεις άδεια! Καλό είναι να βγάλεις από την πρίζα και την τηλεόραση και να απενεργοποιείς και για κάποιες ώρες το κινητό σου, τον υπολογιστή και το τάμπλετ σου όσο δύσκολο και αν ακούγεται πιάνει. Άνοιξέ το για λίγο, ρίξε μαι ματιά στο fonien.gr και μετά κλείσε το ξανά
Απαραίτητο συστατικό των διακοπών είναι ο ύπνος, ώστε να έρθει με τη σειρά της και η ξεκούραση! Άλλωστε αυτό σημαίνει διακοπές! Χαλάρωσε όσο μπορείς! Φτιάξε στο δωμάτιο σου μια ατμόσφαιρα που να αποπνέει καλοκαίρι με παράθυρα ανοικτά, πατζούρια κλειστά
 
Aν έχεις κήπο ή έστω ένα μεγάλο μπαλκόνι τα πράγματα γίνονται ακόμη καλύτερα! Μην ξεχνάς τα μαγαζιά με τις πολύ καλές προσφορές! Μπορείς να βρεις ακόμη και φουσκωτή πισίνα με 15 ευρώ!
 
Εχει την πλάκα της! Ακόμη πάρε μια ψησταριά για άφθονα barbecue! Δίνουν ένα τόνο εξοχής! Αν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι μπορείς να τους στήσεις ακόμη και μια σκηνή, για σίγουρα αποτελέσματα αλλαγής περιβάλλοντος και αίσθησης διακοπών! Κρέμασε και μια αιώρα σε ενα σκιερό μέρος για να διαβάζεις το αγαπημένο σου βιβλίο ή να ακούς μουσική και ραδιόφωνο. Ανά δύο μέρες σχεδίασε προσεχτικά μια διαδρομή για ημερήσια εκδρομή, δόξα σι ο θεός σαν νησί έχουμε αμέτρητα μέρη που μπορούμε να επισκεφτούμε σε όλο το χρόνο καλοκαίρι και χειμώνα για θάλασσα ή βουνό, για αρχαία, τοπική ιστορία, εκδηλώσεις και πολιτισμό.
 
Με βάση τον Αγιο Νικόλαο σε 2 ώρες μπορούμε μνα βρεθούμε μακριά αρκετά, με προσοχή στον κακό οδικό μας δίκτυο και με την υπομονή που όλοι πρέπει να έχουμε στις διακοπές μας ακόμα και αν αυτές τις κάνουμε στο …σπίτι μας.