in , , ,

Καιρός να λειτουργήσει ξανά ο σύλλογος.

Από την μία το τρέξιμο και οι πολλές υποχρεώσεις για την ετοιμασία της νέας τουριστικής περιόδου, από την άλλη οι εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση όπου πολλοί επαγγελματίες ασχολήθηκαν και δικηγόροι επίσης και τέλος η συνεχιζόμενη προσπάθεια της συσπείρωσης του κλάδου, είναι οι αιτίες που ακόμα δεν έχει ξεκινήσει την λειτουργία του ο σύλλογος των καφέ μπαρ και εστιατορίων του Αγίου Νικολάου. 

Μπορεί η τουριστική περίοδος να έχει ήδη ξεκινήσει όμως ο πλέον ενεργός πυρήνας της τοπικής οικονομίας δεν έχει αποκτήσει ακόμα τον συνδικαλιστικό του φορέα με τα θέματα και τα ζητήματα του κλάδου να εκκρεμούν και να ζητούν παρεμβάσεις και λύσεις. 

Ο Γιώργος Νερατζούλης επαγγελματίας του χώρου και άλλοι συνάδελφοι του βρίσκονται εκ νέου σε διαδικασίες επικοινωνίας με όλους τους συναδέλφους της περιοχής ώστε το νέο όργανο που θα δημιουργηθεί να είναι πραγματικά αντιπροσωπευτικό όλων των επαγγελματιών του χώρου. 

«Συνεχίζουμε τις διαδικασίες σε συνεργασία με τον δικηγόρο και ελπίζω ότι εντός του πρώτου δεκαημέρου του επόμενου μήνα θα βγει η πρόσκληση για την γενική μας συνέλευση. Θέλουμε η προσπάθεια αυτή να στηριχτεί από όλους ώστε το όργανο μας να έχει τόσο την δυναμική όσο και την εκπροσώπηση από όλες τις μεριές της πόλης και αν είναι δυνατόν με την ενεργό συμμετοχή σε αυτό όλων των συναδέλφων. 

Άλλωστε σε εποχές που περνάμε είναι καλύτερο να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα και τα θέματα όλοι μαζί ώστε να μην αποκτούν προσωπικό χαρακτήρα.» είπε και τόνισε ότι  το προηγούμενο Δ.Σ του συλλόγου είχε κάνει πολλές δράσεις και επαφές οι οποίες πρέπει να τονωθούν εκ νέου αλλά και να δημιουργηθούν και νέες.

 Ο συγκεκριμένος κλάδος είναι σε μια περιοχή όπως αυτή του Αγίου Νικολάου, μαζί με τους επαγγελματίες του εμπορίου, οι κινητήριοι μοχλοί για την τοπική ανάπτυξη, απασχόληση και οικονομία και σαφώς πρέπει να λειτουργούν με τρόπο τέτοιο ώστε το αποτέλεσμα να είναι το καλύτερο για όλη την περιοχή.

 Παραδείγματα παρόμοιων συνεργασιών πολλά ανά την χώρα και την Κρήτη, καιρός να αποκτήσει και ο Άγιος Νικόλαος ένα όργανό πολυμετοχικό δραστήριο όχι μόνο για τα θέματα που απασχολούν μόνο τους επαγγελματικούς τους χώρους αλλά και γενικότερα την κοινωνία.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ