in ,

Κίνητρα για την πλήρωση θέσεων στους παιδικούς σταθμούς Νεάπολης και Κριτσάς.

«Ο Οργανισμός Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αγίου Νικολάου (Ο.Κ.Υ.Δ.Α.Ν) προσπαθεί συνεχώς, μέσα από τις ενέργειες και τις δράσεις που αναλαμβάνει, να υλοποιήσει την κοινωνική πολιτική που συνολικά έχει σχεδιάσει».
Στην παραπάνω επισήμανση προχώρησε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, με αφορμή την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Δήμο,παρουσία του προέδρου του Ο.Κ.Υ.Δ.Α.Ν κ. Νίκου Μουδατσάκη και  της Δ/ντριας του Οργανισμού κ.Πόπης Παγκάλου, με αφορμή την φιλοξενία των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς της πόλης.
Όπως τόνισε ο κ. Ζερβός: « αυτή την περίοδο το κύριο ζήτημα που απασχολεί την Κοινωνική Υπηρεσία, σχετίζεται με την ένταξη βρεφών και νηπίων στις εγκαταστάσεις που διαθέτει ο Δήμος, δεδομένου ότι ο αριθμός των παιδιών είναι πεπερασμένος και κατά συνέπεια δεν μπορούν να καλυφθούν όλες οι ανάγκες που σημειώνονται».
«Κίνητρα για την πλήρωση θέσεων στους παιδικούς σταθμούς Κριτσάς- Νεάπολης»
Σύμφωνα με τον ίδιο, παρά την αυξημένη ζήτηση στους παιδικούς σταθμούς της πόλης, παρουσιάζονται κενά στα Δ.Δ  Νεαπόλεως και Κριτσάς, κυρίως λόγω της μεταφοράς των νηπίων και του κόστους που συνεπάγεται.
«Θεωρήσαμε σκόπιμο, ανέφερε, στην παρούσα φάση, να υπάρξει ένα κίνητρο για τους γονείς, που θα «καλύπτει» κατά τον καλύτερο τρόπο το ζήτημα της μεταφοράς των παιδιών στους σταθμούς των παραπάνω περιοχών και για το λόγο αυτό αποφασίσαμε την μη συμμετοχή τους στα τροφεία που έχουν καθοριστεί για τις συγκεκριμένες δομές.
Γίνεται αντιληπτό-εξήγησε- ότι επειδή τα παιδιά που φιλοξενούνται στις δομές αυτές είναι λίγα, οι συνθήκες ασφαλώς και θα είναι οι καλύτερες δυνατές και αυτό, ελπίζουμε να το αντιληφθούν οι συμπολίτες μας.
Επίσης όπως εξήγησε ο κ. Ζερβός, τόσο ο πρόεδρος του Ο.Κ.Υ.Δ.Α.Ν κ. Μουδατσάκης, όσο και η Δ/ντρια κ. Πόπη Παγκάλου καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να υπάρξει απόλυτη αντικειμενικότητα στην αξιολόγηση των παιδιών. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στην διάθεση της η κοινωνική υπηρεσία, διαφαίνεται ότι ένας μικρός αριθμός παιδιών της τάξεως του 10-15%- οι γονείς των οποίων έχουν υποβάλλει σχετική αίτηση- δεν θα φιλοξενηθούν τους σταθμούς του Δήμου. Ευελπιστούμε ότι σε συνεργασία με την Δ/νση Α/θμιας εκπαίδευσης, θα καταστεί δυνατή η λειτουργία του 7ου νηπιαγωγείου, εφόσον βρεθεί ο κατάλληλος χώρος στέγασης του. Καταβάλλουμε –επεσήμανε-  κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε ο αριθμός των παιδιών που θα παραμείνει σπίτι υπό την εποπτεία των γονιών, να είναι πολύ μικρός.
 
 
Γρ. Τυπου