in

Κάτω από το 3% έπεσε το ΜέΡΑ25 του Βαρουφάκη -Χάνει την έδρα στην Ευρωβουλή – Συνεχίζεται η καταμέτρηση

Με ενσωματωμένο το 93,67%, το κόμμα του πρώην υπουργού Οικονομικών φθάνει το όριο του 3%

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η καταμέτρηση των ψήφων για τον Γιάνη Βαρουφάκη, καθώς αυτή τη στιγμή το ΜέΡΑ 25 χάνει την έδρα του στην Ευρωβουλή και την κερδίζει ο Γιώργος Αμυράς, υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία.

Αν η έδρα κατέληγε στο ΜέΡΑ25, εκπρόσωπος του κόμματος στο ευρωκοινοβούλιο θα ήταν η Σοφία Σακοράφα, πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία είχε κρατήσει την έδρα στις Βρυξέλλες και μετά την ανεξαρτητοποίηση της από το κόμμα της Κουμουνδούρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την ενσωμάτωση σταυρών περίπου στο 55%, η κυρία Σακοράφα συγκεντρώνει 22.688 ψήφους, ενώ ο Γιώργος Αμυράς 103.900.

Με ενσωματωμένο το 93,67%, το κόμμα του πρώην υπουργού Οικονομικών φθάνει το ποσοστό του 3%, με 158.792 ψήφους, ενώ συνεχίζεται η καταμέτρηση.

Υπενθυμίζεται ότι τη βραδιά του exit poll ο εκπρόσωπος της Singular Logic είχε εκτιμήσει ότι το ΜέΡΑ 25 δεν θα καταφέρει να μπει στην Ευρωβουλή.

Μέχρι το πρωί η καταμέτρηση τού έδινε ελπίδες, με ποσοστό 3,01%, ωστόσο αυτή τη στιγμή η εικόνα έχει ανατραπεί.

Αν η εικόνα παραμείνει ίδια, η ΝΔ θα εκλέξει ακόμη έναν ευρωβουλευτή, δηλαδή από τις επτά έδρες θα πάει στις οκτώ, με τον Γιώργο Αμυρά να καταλαμβάνει την επιπλέον έδρα, καθώς ήταν όγδοος σε σταυρούς στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

ΠΗΓΗ: newpost.gr